Prepočet veľkosti vnútorného a vonkajšieho metrického závitu

Prepočet veľkosti vnútorného a vonkajšieho metrického závitu
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  1004 zobrazení
2
 0
Kalkulačky

V pracovnej praxi, alebo aj pri domácej údržbe či hobby sa často stáva, že je potrebné vytvoriť nový, alebo opraviť starý závit pre skrutku, alebo maticu. Aký vrták použiť pre daný závit? Aký môžem vytvoriť závit ak mám materiál o určitom priemere? Tieto dve otázky a odpoveď na ne vám poskytnú kalkulačky nižšie.

Prvá klkulačka vám pomôže na základe požiadavky na veľkosť vnútorného závitu vybrať správny závitník pre vytvorenie vnútorného závitu. Stačí si vybrať zo zoznamu závitov a kalkulačka vám automaticky dopočíta správny priemer vrtáka. Pokiaľ potrebujete doplniť kalkulačku aj o iné hodnoty závitníkov, dajte nám o tom vedieť v komentári pod článkom.

 Kalkulačky pracujú s metrickými veľkosťami materiálov a závitníkov - závitových očiek.

Druhá kalkulačka slúži na orientačný prepočet veľkosti vonkajšieho závitu zo štandardným stúpaním závitu. Jej funkcia je jednoduchá - po vložení priemeru materiálu v mm sa prepočíta najoptimálnejšiu veľkosť závitu vo vzťahu k priemeru materiálu. Výsledok je v tomto prípade poskytnutý s presnosťou na 2 desatinné miesta, tak je potrebné vybrať optimálnu veľkosť závitového očka a použiť najbližšie vhodné závitové očko zo sady.

Informácia : Našli ste chybu, respektíve kalkulačka nepracuje správne? Dajte nám vedieť a chybu opravíme. Ďakujeme


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button