Intel predstavuje svoju novinku NUC 13 Extreme Raptor Canyon s podporou 3-slotovej grafickej karty

Intel predstavuje svoju novinku NUC 13 Extreme Raptor Canyon s podporou 3-slotovej grafickej karty
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  119 zobrazení
2
 0
Počítače a výpočtová technika

Spoločnosť Intel predviedla novú generáciu systému NUC 13 Extreme s kódovým označením Raptor Canyon, ktorý je určený pre náročných hráčov. Ako už názov napovedá, stroj bude osadený procesormi Intel Core 13. generácie "Raptor Lake" a ponúkne možnosť upgradovania a rozšírenia, ktoré sa očakávajú od väčších herných počítačov. Nový systém NUC 13 je pritom ešte väčší ako jeho predchodca.

Intel NUC Extreme sa pomaly odkláňa od konceptu malého herného počítača s malým form-faktorom k niečomu so stále sa zväčšujúcimi rozmermi. Intel NUC 12 Extreme je počítač veľkosti škatule od topánok a NUC 13 Extreme od spoločnosti bude v podstate kompaktný stolný počítač, ktorý bude založený na procesore Intel až Core i9 "Raptor Lake" so socketom, ako aj na modernej špičkovej grafickej karte s až trojnásobne širokým chladiacim systémom, podľa prezentácie spoločnosti Intel na TwitchCone

Stroj sa dodáva v dvojkomorovom 13,9-litrovom šasi, ktoré vyzerá ako stroj Micro-ATX a je určite väčšie ako typické skrinky Mini-ITX. Každá komora je vybavená vlastným 120 mm ventilátorom, ktorý poskytuje dostatočné chladenie pre moderné komponenty, ako je procesor Intel Core i9-13900 (s maximálnym tepelným výkonom až 253 W), jeden z tých najlepších diskov SSD SSD s rozhraním PCIe 5.0 x4 alebo jednu z tých najlepších grafických kariet, ako je grafická karta Nvidia GeForce RTX 4090, ktorej maximálny výkon je 450 W (hoci Intel by pravdepodobne uprednostnil, keby si majitelia NUC kúpili aj grafickú kartu Arc).

Nový NUC 13 Extreme sa rozhodne vzdiali od typického zariadenia Intel NUC. Napriek tomu si stále zachováva mnohé zo svojich kľúčových predajných vlastností, medzi ktoré patrí jednoduchá montáž, ako aj možnosť vybaviť ho optimálnymi pamäťovými modulmi a úložnými zariadeniami. Napriek tomu sa zdá, že Intel NUC 13 Extreme "Raptor Canyon" je určite navrhnutý tak, aby poskytoval výkon plnohodnotného stolného počítača, ktorý si vyžaduje sofistikované chladenie a v mnohých prípadoch aj príslušné rozmery.

Jednou z kariet, ktoré má Intel Raptor Lake v rukáve, je jeho extrémne vysoký potenciál taktovania. Na využitie tohto potenciálu je však potrebné veľmi čisté napájanie, ako aj veľmi dobré chladenie. To by mohol byť jeden z dôvodov, prečo Intel pre svoj herný počítač NUC 13 Extreme potrebuje väčšie šasi. Medzi ďalšie dôvody by mohli patriť výrazne väčšie chladiace systémy moderných grafických kariet.

Spoločnosť Intel plánuje oficiálne predstaviť svoj počítač NUC 13 Extreme "Raptor Canyon" v priebehu "niekoľkých týždňov".

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 250.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button