Zoznámte sa s Nicla Vision: Láska na prvý pohľad!

Zoznámte sa s Nicla Vision: Láska na prvý pohľad!
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  305 zobrazení
1
 0
Arduino a príbuzné platformy

S hrdosťou vám oznamujeme nový prírastok do ekosystému Arduino, Nicla Vision. Ide o úplne novú, na použitie pripravenú samostatnú kameru s rozlíšením 2 MP, ktorá umožňuje analyzovať a spracovávať obrázky na okraji pre pokročilé aplikácie strojového videnia a okrajových výpočtov.

Teraz môžete do svojich projektov pridať detekciu obrazu, rozpoznávanie tváre, automatickú optickú kontrolu, čítanie poznávacích značiek vozidiel, rozpoznávanie gest a ďalšie funkcie. Nicla Vision má výkonný duálny procesor a je vybavená funkciami, ktoré umožňujú nekonečné množstvo aplikácií v oblasti automatizácie budov a priemyslu, bezpečnosti a zabezpečenia a pri tvorbe prototypov. Všetko od prediktívnej údržby šetrnej k podnikaniu (napríklad zisťovaním a analýzou opotrebovania povrchu) až po používateľsky prívetivé inteligentné kiosky, ktoré môže ktokoľvek preskúmať pomocou intuitívnych gest. Všetko verné poslaniu spoločnosti Nicla poskytovať nový rad ľahko použiteľných, nákladovo efektívnych a dostupných nástrojov pre pokročilých používateľov aj nadšencov.

Zariadenie Nicla Vision nabité potenciálom môžete používať kdekoľvek, pretože má malé rozmery a môže byť napájané z batérie. Na vzdialenejšom konci staveniska alebo v úzkom priestore pred analógovými meračmi, funguje všade tam, kde je to potrebné.

Navyše je systém Nicla Vision kompatibilný s komponentmi Portenta a MKR. Plne sa integruje s OpenMV, podporuje MicroPython a je vybavený pripojením WiFi a Bluetooth® Low Energy, ktoré dopĺňa širokú škálu profesionálnych a spotrebiteľských zariadení. To znamená, že do svojich projektov môžete jednoducho pridať senzory pripravené na použitie, ako je kamera, mikrofón, IMU a ToL.

Vytváranie prototypov pre aplikácie strojového videnia sa práve teraz výrazne zrýchli a zjednoduší.

Funkcie Nicla Vision

  • Je súčasťou radu Nicla spolu s Nicla Sense ME a je založený na najmenšom form factori Arduino s rozmermi len 22,86 x 22,86 mm.
  • Má výkonný dvojjadrový mikrokontrolér a je vybavený farebnou kamerou s rozlíšením 2 MP, ktorá podporuje technológiu tinyML, čím sa možnosti spracovania obrazu posúvajú na vyššiu úroveň.
  • Nicla Vision ponúka pripojenie WiFi aj Bluetooth® Low Energy.
  • Okrem detekcie a rozpoznávania obrazu sníma a zachytáva údaje o vzdialenosti, zvuku, pohybe a vibráciách vďaka inteligentnému šesťosovému snímaču pohybu, integrovanému mikrofónu a snímaču vzdialenosti.
  • Maximalizuje kompatibilitu: všetky produkty Nicla sa tiež dokonale hodia do akéhokoľvek riešenia založeného na Portente alebo MKR.
Typ : Potrebujete samostatné riešenie? Zariadenie Nicla Vision môže byť napájané aj z batérie.

Či už sa nachádza v tmavom sklade alebo na druhej strane vášho domu, zariadenie Nicla Vision má schopnosti a inteligenciu na to, aby na všetko dohliadalo za vás. Ak ste niekedy snívali o interakcii so strojmi, ktoré jednoducho pochopia, čo potrebujete, pretože vás vidia, toto zariadenie je určené práve pre vás.

Okrem kamery je vybavený inteligentným 6-osovým snímačom pohybu, integrovaným mikrofónom a snímačom vzdialenosti na zachytávanie údajov o vzdialenosti, zvuku, pohybe a vibráciách, vďaka čomu je vhodný na sledovanie majetku, detekciu obrazu, rozpoznávanie objektov a prediktívnu údržbu.

Jeho výnimočné schopnosti podporuje výkonný procesor STM32H747AII6 Dual ARM® Cortex®, ktorý kombinuje jadro M7 s frekvenciou až 480 Mhz a jadro M4 s frekvenciou až 240 Mhz. Napriek svojej priemyselnej sile si zachováva nízku spotrebu energie a môže byť dokonca napájaný z batérie pre autonómne aplikácie.

Príklady použitia

Pridanie strojového videnia a snímania, aby ste videli veci, ktoré sa dejú

Priamočiara, všestranná a dostatočne výkonná na to, aby fungovala podľa štandardov Industry 4.0. Nicla Vision otvára nové možnosti pre každého, pričom technológia umožňuje inovácie - a inovátorov! - v každej možnej oblasti. Je pripravená na použitie a vysoko kompatibilná, je navrhnutá tak, aby urýchlila vývoj projektov a prototypov, rozšírila možnosti snímania pre sledovanie majetku, rozpoznávanie objektov, prediktívnu údržbu a ďalšie.

Pripravené na priemyselnú automatizáciu

Systém Nicla Vision je cenným nástrojom pre priemyselnú automatizáciu; umožňuje napríklad spoločnostiam automaticky sledovať a počítať škatule na palete, identifikovať stav zásob a čítať čiarové kódy alebo kódy QR bez potreby počítača. Môže tiež integrovať kontroly kvality priamo do výrobného procesu, identifikovať chyby povrchu, farby alebo balenia, aby sa zachytili všetky chyby skôr, ako sa dostanú ku konečnému zákazníkovi, alebo umožniť prediktívnu údržbu vďaka funkciám viacerých senzorov, detekovať anomálne vibrácie alebo netesnosti, čo umožní servisným technikom predchádzať/minimalizovať prestoje strojov.

Automatizácia budov, od inteligentnej domácnosti po inteligentné mesto

Funkcie systému Nicla Vision sa hodia aj na projekty automatizácie budov: od inteligentných zvončekov cez rozpoznávanie poznávacej značky vozidla až po mnohé ďalšie aplikácie na sledovanie majetku. Možno ho naučiť čítať údaje z analógových meračov a odosielať ich do Arduino IoT Cloud (alebo do služieb tretích strán), alebo zlepšiť používateľský komfort pomocou inteligentných kioskov, ktoré rozpoznávajú gestá a hlasové príkazy používateľov.

Efektívne riadenie zdravotných a bezpečnostných rizík

Pre bezpečnosť pracovníkov môže byť základom riešení, ktoré automaticky kontrolujú, či osoby prichádzajúce do závodu majú na sebe bezpečnostné zariadenia (napr. obuv, prilby atď.), chránia geograficky ohraničené priestory identifikáciou oprávnených pracovníkov pomocou rozpoznávania tváre a dokonca vedú vždy aktualizovaný denník o tom, kto sa práve nachádza v areáli.

 

Pozrite sa bližšie na zariadenie Nicla Vision priamo v našej online dokumentácii. Alebo si môžete zariadenie Nicla Vision zakúpiť v obchode Arduino a presvedčiť sa na vlastné oči.

Zdroj : Arduino

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 200.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button