Xiaomi sa pochválilo svojim vylepšením v oblastí batérií pre smartfóny.

Xiaomi sa pochválilo svojim vylepšením v oblastí batérií pre smartfóny.
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  172 zobrazení
1
 0
Mobilné telefóny a mobilné technológie

Čínsky technologický gigant Xiaomi predstavil novú technológiu v oblasti batérií, ktorá by mala byť implementovaná do praxe už budúci rok (2022). Spoločnosti sa podarilo zvýšiť obsah kremíka v batériách až trojnásobne, vďaka čomu sa zefektívnilo uchovávanie elektrickej energie. Xiaomi sa tak podarilo zvýšiť kapacitu batérie až o 10 percent, pričom popri navýšení kapacity, spoločnosť vylepšila monitoring stavu batériového článku. S navýšením kapacity sa zároveň predĺžila aj výdrž batérie na jedno nabitie, čo jej pridalo približne 100 minúť naviac.

Okrem tohto pokroku, veľkosť batérie zostala zachovaná, a to vďaka nakloneniu PCM modulu (Modul ochranného obvodu) o 90 stupňov. Vďaka integrácii vylepšeného čipu pre monitoring stavu nabitia batérie sa zároveň zlepšila aj bezpečnosť, čo využijete hlavne pri nočnom nabíjaní. Týmto sa zároveň zmierni úroveň prebitia batérie, no okrem toho pribudla aj regulácia teploty počas nabíjania.

 

Zdroj : GSMArena



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button