Xiaomi má novú technológiu výsuvných objektívov pre fotomobily

Xiaomi má novú technológiu výsuvných objektívov pre fotomobily
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  155 zobrazení
2
 0
Mobilné telefóny a mobilné technológie

Čínska technologická spoločnosť Xiaomi oficiálne začala svoju každoročnú konferenciu Mi Developer Conference (MIDC 2020) v Pekingu. Počas nej predstavila rad nových technológií, vrátane výsuvného širokouhlého objektívu určeného pre budúce smartfóny.

Xiaomi čerpalo inšpiráciu z dizajnu tradičného kompaktného fotoaparátu, kedy vyvinula fotomodul so skladacou konštrukciou a veľkou vstupnou šošovkou. Spoločnosť tak dúfa, že tým razantne vylepší výkon mobilného fotoaparátu. Použitý design totiž zaisťuje priechod väčšieho množstva svetla až o 300%. Zásadné vylepšenie by tým malo nastať nielen v portrétnej fotografii, ale samozrejme aj v tej v zhoršených svetelných podmienkach.

Dizajn ďalej zahŕňa novú technológiu stabilizácie obrazu, ktorá zvyšuje ostrosť o 20%. Teleskopický dizajn má hlavnú výhodu v tom, že ak kameru práve nepoužívate, má telefón kompaktné rozmery bez zbytočne vystúpených prvkov. Druhou výhodou je optické priblíženie, vďaka ktorému odpadne nutnosť osadenia telefónu samostatným teleobjektívom.

Mi 10 Ultra

Aj keď je toto riešenie zatiaľ hudba budúcnosti, tak na oslavu svojho 10. výročia založenia konečne uviedla spoločnosť na trh smartphone Mi 10 Ultra. Ten obsahuje zostavu štyroch fotoaparátov, vrátane teleobjektívu ponúkajúceho ekvivalentnú ohniskovú vzdialenosť 120 mm v kombinácii so snímačom o rozlíšenie 48Mpx s pixelmi s veľkosťou 2,4 mikrometrov. Na najširšom ohnisku 12 mm je snímač s rozlíšením 20 Mpx. V DXOMarkprešiel telefón testom a so 133 bodmi si vyslúžil druhú priečku v rebríčku, kedy je pred ním len Huawei Mate 40 Pro zo 136 bodmi.

Xiaomi teda fotoaparáty vie, a je tak otázkou, kedy sa jeho teleskopického objektívu dočkáme a samozrejme, ako dobre bude pre mobilnú fotografiu použiteľný. Podobný koncept totiž už v minulosti priniesol aj Samsung, avšak s nejakým masívnym úspechom sa nestretol. Jednalo sa o model Samsung Galaxy S4 zoom, ktorý ponúkal 10-násobné optické priblíženie.

Model Samsung Galaxy S4 zoom

Zdroj : DigiArena.cz

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 200.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button