Výpočet hodnoty polyesterového kondenzátora podľa jeho farebného označenia

Výpočet hodnoty polyesterového kondenzátora podľa jeho farebného označenia
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  146 zobrazení
1
 0
Kalkulačky

Polyesterové kondenzátory od niektorých výrobcov môžu byť označené farebným kódom, avšak nie je to štandardný spôsob ich označovania. Prevžne sa môže jednať o staršie kondenzátory, nakoľko na nových sa od tohoto označenia uý upustilo. Namiesto toho sa používa označovanie kapacity kondenzátora, ktoré sa vyjadruje v pikofaradoch (pF) alebo mikrofaradoch (uF), a napätia, pre ktoré je kondenzátor navrhnutý. Tieto informácie sú zvyčajne označené na povrchu kondenzátora pomocou písmen a čísel alebo symbolov. Avšak, čo robiť ak natrafíme práve na kondenzátor s farebným označením? Jednoducho v kalkulačke postupne navoľte jednotlivé farebné pruhy a kapacita vrátane tolerancie sa zobrazí v poli s výsledkom.

Príklad farebného značenia polyesterového kondenzátora. Piaty prúžok vo väčšine prípadov nebýva prítomný.

Štandarne sa uvádzajú 4 farebné prúžky značenia, avšak je možnosť sa stretnúť aj s 5, alebo 6 prúžkovým označení, ktoré môžu označovať toleranciu pod, alebo nad 10pF a Teplotný koeficient.

Ak máte neistotu ohľadom označovania konkrétnych kondenzátorov, mali by ste sa pozrieť na ich dokumentáciu alebo kontaktovať výrobcu pre podrobnosti.

 

Informácia : Našli ste chybu, respektíve kalkulačka nepracuje správne? Dajte nám vedieť a chybu opravíme. Ďakujeme


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button