Viac ako 100 nových aktívnych hrotov pre každý spoj

Viac ako 100 nových aktívnych hrotov pre každý spoj
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  354 zobrazení
1
 0
Vybavenie dielne

Najväčšie rozšírenie produktov Weller zahŕňa tri spájkovacie rúčky a viac ako 100 hrotov s aktívnym ohrevom, vhodných pre mikroskopickú prácu až po spájkovanie chladičov a LED na DPS s hliníkovou základňou. 

Rodina aktívnych hrotov Weller RT doteraz predstavovala riešenie pre najprecíznejšie spájkovanie malých a stredne veľkých spojov.

Weller však prichádza s najväčším rozšírením za posledné roky, ktoré výrazne rozširuje možnosti spájkovania od úplne najmenších ako aj doslova veľkých spojov.

Nasledujúci obrázok hovorí za všetko, nájdeme tu subminiatúrne ako aj vyložene veľké hroty.

Dve nové rúčky
Je jasné, že tak obrovský rozsah veľkosti hrotov nie je možné resp. by nebolo praktické adaptovať na jeden typ rúčky. Na mikro hroty a spoje bude zjavne vhodnejšia mikro rúčka a naopak na najväčšie hroty adekvátne väčšia rúčka.

Výsledkom sú 3 série hrotov a k nim prislúchajúce rúčky:

1) RT Pico s rúčkou WXPP (40W) – pre mikroskopické spájkovanie najmenších súčiastok až po 01005. Krátka vzdialenosť od hrotu k miestu úchytu rúčky zabezpečuje maximálnu precíznosť.
2) RT Micro s rúčkou WXMP (40W) – najuniverzálnejšia séria pre mikro a štandardné komponenty ponúka najväčší výber veľkostí a geometrie hrotov.
3) RT Ultra s rúčkou WXUP (150W) – pre ťažké práce vyžadujúce veľké množstvo tepla a zároveň vysokú precíznosť. Sú vhodné pre spájkovanie LED, solárne zariadenia, mnohovrstvové DPS, chladiče a pod.

Aký je to „aktívny hrot“?
Vyhrievacie teleso je integrálnou súčasťou hrotu a teda má najdokonalejší možný prenos tepla z telesa na hrot. Zároveň, teplotný senzor je priamo v hrote, nie na konci vyhrievacieho telesa ako je to bežné u technológií, kedy sa mení len hrot na danej rúčke.

Fakt, že meriame priamo teplotu hrotu umožňuje veľmi pružne reagovať na zmeny potrebného výkonu a zároveň znížiť fluktuácie teploty na minimum. Vo výsledku tak môžeme aj s pomerne malým hrotom zaspájkovať tepelne náročné spoje a zároveň malé výkyvy teploty zaručujú ochranu súčiastok.

Všetky rúčky série WX majú zabudovaný pohybový senzor, umožňujúci bezproblémové využitie standby/sleep módu a tým predĺžiť životnosť hrotov ako aj ušetriť elektrickú energiu.

Detailný prehľad o rodine aktívnych hrotov ponúka brožúra Weller active tip range. Kompletný popis a možnosti konkrétne série WX nájdete zase v brožúre Weller WX.

 

Brožúra Weller WX - klikni

Brožúra Weller active tip range - klikni

 

Zdroj : SOS.sk



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button