Točivé magnetické pole - speciální případy

Točivé magnetické pole - speciální případy
Vladimír Kindl Pridal  Vladimír Kindl
  232 zobrazení
2
 0
Rádioamatérov almanach

Z videa se dozvíme o základních mechanismech vzniku kruhového rotujícího magnetického pole. Ukáže rozklad pulzujícího magnetického pole na dvě protiběžná rotující pole s poloviční amplitudou.
Dále video ukazuje, co se děje ve stroji s neharmonickým (napájení z měniče) a nesymetrickým (nesymetrie sítě) napájením. Teorie je podpořena experimentem provedeným na indukčním motoru, který je napájen dvěma fázemi. Tato velmi častá porucha nazývaná jednofázová porucha nám pomůže prakticky demonstrovat a teoreticky analyzovat poruchový chod a rozběh motoru. Další simulace nám pak umožní pozorovat magnetické pole uvnitř stroje při těchto neobvyklých stavech.

Informácia : Pokiaľ sa vám článok páčil, informácie v ňom boli pre vás užitočné a máte záujem o viac takýchto článkov, podporte drobnou sumou jeho autora. Ďakujeme
Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 250.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button