Spoločnosť Samsung vyvinula prvú priemyselnú pamäť CXL DRAM podporujúcu technológiu CXL 2.0

Spoločnosť Samsung vyvinula prvú priemyselnú pamäť CXL DRAM podporujúcu technológiu CXL 2.0
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  290 zobrazení
1
 0
Počítače a výpočtová technika
   

Spoločnosť Samsung Electronics, svetový líder v oblasti vyspelých polovodičových technológií, dnes oznámila vývoj prvej 128-gigabajtovej (GB) pamäte DRAM na podporu technológie Compute Express Link™ (CXL™) 2.0. Spoločnosť Samsung na tomto prelomovom pokroku na platforme Intel® Xeon® úzko spolupracovala so spoločnosťou Intel.

V nadväznosti na vývoj prvej priemyselnej pamäte CXL DRAM založenej na CXL 1.1 v máji 2022 sa očakáva, že uvedenie 128 GB pamäte CXL DRAM založenej na CXL 2.0 spoločnosťou Samsung urýchli komercializáciu pamäťových riešení novej generácie. Nová pamäť CXL DRAM podporuje rozhranie PCle 5.0 (x8 liniek) a poskytuje šírku pásma až 35 GB za sekundu.

"Ako člen predstavenstva konzorcia CXL zostáva spoločnosť Samsung Electronics na čele technológie CXL,"  "Tento prelomový vývoj podčiarkuje náš záväzok ešte viac rozšíriť ekosystém CXL prostredníctvom partnerstiev so spoločnosťami z oblasti dátových centier, serverov a čipových súprav v celom odvetví."

povedal Jangseok Choi, viceprezident tímu pre plánovanie nových obchodov spoločnosti Samsung Electronics.

"Spoločnosť Intel je potešená, že môže spolupracovať so spoločnosťou Samsung na jej investíciách smerujúcich k živému ekosystému CXL," Spoločnosť Intel bude aj naďalej spolupracovať so spoločnosťou Samsung na podpore rastu a zavádzania inovatívnych produktov CXL v celom odvetví."

povedal Jim Pappas, riaditeľ technologických iniciatív v spoločnosti Intel Corporation.

"Spoločnosť Montage sa teší, že môže masovo vyrábať prvé ovládače podporujúce CXL 2.0,"  "Tešíme sa na pokračovanie našej spolupráce so spoločnosťou Samsung s cieľom rozvíjať technológiu CXL a rozširovať jej ekosystém."

povedal Stephen Tai, prezident spoločnosti Montage Technology.

CXL 2.0 vôbec po prvýkrát podporuje združovanie pamäte - techniku správy pamäte, ktorá spája viacero pamäťových blokov CXL na serverovej platforme do fondu a umožňuje hostiteľom dynamicky prideľovať pamäť z fondu podľa potreby. Nová technológia umožňuje zákazníkom maximalizovať efektivitu a zároveň znížiť prevádzkové náklady, čo následne pomôže zákazníkom reinvestovať zdroje do posilnenia pamäte servera.

Spoločnosť Samsung plánuje začať masovú výrobu pamäte CXL 2.0 DRAM ešte v tomto roku a je pripravená dodať ďalšie ponuky v rôznych kapacitách, aby uspokojila dopyt po budúcich počítačových aplikáciách.

CXL je rozhranie novej generácie, ktoré zvyšuje efektivitu akcelerátorov, DRAM a pamäťových zariadení používaných s procesormi vo výkonných serverových systémoch. Vzhľadom na to, že jeho šírku pásma a kapacitu možno rozšíriť pri použití s hlavnou pamäťou DRAM, očakáva sa, že pokrok tejto technológie vyvolá vlny na trhu s počítačmi novej generácie, kde kľúčové technológie, ako je umelá inteligencia (AI) a strojové učenie (ML), viedli k rýchlemu nárastu dopytu po vysokorýchlostnom spracovaní dát.

Zdroj : Samsung

Informácia : Pokiaľ sa vám článok páčil, informácie v ňom boli pre vás užitočné a máte záujem o viac takýchto článkov, podporte drobnou sumou jeho autora. Ďakujeme
Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 360.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button