Spoločnosť Samsung rozširuje služby starostlivosti o zákazníka o nový program samoopravy

Spoločnosť Samsung rozširuje služby starostlivosti o zákazníka o nový program samoopravy
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  109 zobrazení
2
 0
Mobilné telefóny a mobilné technológie

V marci tohto roku spoločnosť Samsung oficiálne oznámila vlastný program pre samoopravy svojich zariadení, ktorý je do značnej miery vypočutím ohlasov zákazníkov práva na opravu. Tento program je zatiaľ k dispozícii pre telefóny Samsung Galaxy S20 a S21 a tablety Galaxy S7+.

Ako hlavné motívy nového programu spoločnosť nepriamo uviedla tlak zákazníkov na právo samoopravy svojich zariadení, tak ako je tomu u zariadení Apple či Google ale aj snahu o minimalizáciu elektronického odpadu. V rámci tohto programu poskytne spoločnosť Samsung spotrebiteľom autorizované komponenty pre opravy, nástroje a pokyny ako krok za krokom úspešne vykonať opravu ich vlastných zariadení.

Spoločnosť Samsung na svojom programe spolupracuje s globálnou alianciou pre opravy iFixit. Používatelia zariadení Galaxy si budú môcť vymeniť nabíjacie porty, displeje a zadné sklo svojich telefónov. Použité a nefunkčné súčiastky potom môžu vrátiť spoločnosti Samsung na recykláciu. Batérie zatiaľ nie sú zahrnuté v programe, nakoľko spoločnosť uviedla, že výmena batérie v domácich podmienkach nie je bezpečná, na rozdiel od Apple, ktorá výmenu batérie umožňuje.

Majitelia zariadení rodiny Galaxy v USA budú môcť od leta tohto roka vziať opravu produktov do vlastných rúk a to v prípade najpopulárnejších predávaných modelov spoločnosti Samsung, rodiny produktov Galaxy S20 a S21 a tabletu Galaxy Tab S7+. Záujemcovia  tak získajú prístup k originálnym súčiastkam zariadení, nástrojom na opravu a intuitívnym, vizuálnym sprievodcom opravou krok za krokom. V budúcnosti plánuje spoločnosť Samsung rozšíriť samoopravu na ďalšie zariadenia a opravy zo svojho rozsiahleho produktového portfólia.

"V spoločnosti Samsung vytvárame viac spôsobov, ako môžu spotrebitelia predĺžiť životnosť našich produktov pomocou prémiovej starostlivosti," povedal Ramon Gregory, senior viceprezident oddelenia starostlivosti o zákazníkov spoločnosti Samsung Electronics America. "Dostupnosť samoopravy poskytne našim spotrebiteľom pohodlie a viac možností udržateľných riešení."

"Sme nadšení, že môžeme konzultovať so spoločnosťou Samsung a pomôcť jej pri vývoji riešenia pre súčiastky a informácie o opravách pre domácich majstrov," povedal Kyle Wiens, generálny riaditeľ spoločnosti iFixit. "Zakaždým, keď opravíte zariadenie, pomáhate planéte."

Spoločnosť Samsung disponuje v USA rozsiahlou sieťou jednodňových servisov, ktorá pokrýva takmer 80 % populácie Spojených štátov, kde majú spotrebitelia prístup k viac ako 2 000 miestam pre mobilné produkty. Spoločnosť Samsung má tiež viac ako 550 dodávok "We Come To You Vans", ktoré ponúkajú osobný servis v okruhu 30 - 60 minút jazdy autom - a čas opravy je zvyčajne dve hodiny alebo menej. V rámci poskytovania ďalšej celoštátnej podpory Samsung zákazníkom zašle prázdnu škatuľu na zabalenie ich telefónu a naplánuje bezplatné vyzdvihnutie doma prostredníctvom služby Samsung Mail-In Service. Spotrebitelia môžu svoj balík odovzdať aj v miestnej predajni UPS.

Majitelia smartfónov Galaxy môžu predĺžiť životnosť svojich zariadení prostredníctvom rozsiahlych možností starostlivosti spoločnosti Samsung vrátane:

  • Osobný servis v ten istý deň: V rámci autorizovaných servisných stredísk a servisných miest spoločnosti Samsung majú spotrebitelia istotu, že každá oprava je podporovaná spoločnosťou Samsung - s certifikovanými profesionálmi spoločnosti Samsung, originálnymi dielmi a zahŕňa všetky záručné a pozáručné služby.
  • Príde k vám servis: Spoločnosť Samsung navštívi zákazníkov priamo kvôli oprave, čím im ušetrí čas a uľahčí im získanie záručných a mimozáručných servisných služieb.
  • Nezávislí poskytovatelia servisu (ISP): Sieť ISP spoločnosti Samsung je ďalšou možnosťou dostupnou pre zákazníkov spoločnosti Samsung, ktorá poskytuje servis v ten istý deň, miesta s certifikátom WISE (Wireless Industry Service Excellence) a vyškolených technikov, originálne diely Samsung a rozsiahle mimozáručné služby.

O tom, či a ako bude táto služba efektívna a najmä rentabilná rozhodnú samozrejme prvé opravy a zákazníci, ktorý takéto opravy vykonajú. Tu sa treba zastaviť a pripomenúť jednu dôležitú skutočnosť - to, že je takýto program, neznamená to, že zákazník bude vedieť opravu aj vykonať. Takže je potreba zvážiť, pokiaľ zákazník nemá žiadne technické znalosti, či pre neho nebude lepšou alternatívou klasický servis.

Zdroj : Samsung

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 250.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button