Rozbitý displej alebo slabá výdrž batérie? Nokia G22 je smartfón, ktorý si môžete opraviť doma

Rozbitý displej alebo slabá výdrž batérie? Nokia G22 je smartfón, ktorý si môžete opraviť doma
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  186 zobrazení
1
 0
Mobilné telefóny a mobilné technológie

Nokia G22 je k dispozícii so 4 GB RAM a 64 GB alebo 128 GB úložiskom a jej cena začína na 179 € (189 USD).

Spoločnosť HMD uviedla, že Nokia G22 je prvým smartfónom Nokia "cielene navrhnutým s ohľadom na možnosť opravy". Prostredníctvom spolupráce so spoločnosťou iFixit majú používatelia prístup k návodom na opravu a cenovo dostupným súčiastkam na výmenu poškodeného displeja, ohnutého nabíjacieho portu alebo vybitej batérie. Spoločnosť uviedla, že súpravy FixKits pre Nokia G22 sú k dispozícii doma za 5 EUR, zatiaľ čo náhradné diely sú k dispozícii od spoločnosti iFixit za "celosvetovú priemernú cenu" 49,95 EUR za displej, 24,95 EUR za batériu a 19,95 EUR za nabíjací port.

Spoločnosť HMD predstavila aj model Nokia C32, ktorý sa dodáva so systémom Android 13 a je vybavený 50-megapixelovým fotoaparátom, 64 GB úložiskom a 3 GB alebo 4 GB RAM. Jeho cena začína na 139 €.  

Tretí nový telefón, Nokia C22, má 13-megapixelový duálny fotoaparát a tiež sa dodáva so 64GB úložiskom, ale je k dispozícii s 1GB alebo 2GB RAM a jeho cena začína na 129 €.

Spoločnosť HMD si myslí, že opraviteľnosť je pre európskych spotrebiteľov kľúčovým rozlišovacím znakom. "Prieskum spoločnosti CCS Insight medzi koncovými používateľmi to odráža, pričom približne polovica používateľov mobilných telefónov v západnej Európe uviedla, že by chcela mať možnosť dať svoje zariadenie opraviť za rozumnú cenu, ak sa pokazí mimo záručnej doby," uviedol Ben Wood, hlavný analytik CCS Insight, v tlačovej správe spoločnosti HMD.

Nové lacné zariadenia Nokia prichádzajú v čase, keď dodávky smartfónov klesajú, ale technologická analytická spoločnosť Canalys naznačuje, že podiel dodávok smartfónov vyššej triedy v skutočnosti rastie. V roku 2020 tvorili smartfóny nad 800 USD 11 % všetkých dodávok - tento podiel vzrástol na 16 % v roku 2021 a 18 % v roku 2022.



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button