Recenzia Hantek DSO5102P

Digitálny pamäťový osciloskop (DSO)
Recenzia Hantek DSO5102P
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  1520 zobrazení
6
 2
Recenzie meracej techniky

Osciloskop je vynikajúci nástroj na ladenie vašich projektov, rovnako vám pomôže pri opravách a rovnako vám pomôže lepšie porozumenieť tomu, čo sa deje vo vašich obvodoch. Na rozdiel od multimetra, ktorý zobrazuje iba napätie v určitom okamihu, pomocou osciloskopu môžete vidieť, čo sa s časom deje.

V tejto recenzii sa pozrieme na digitálny osciloskop Hantek DSO5102P (DSO), ktorý nájdete na tomto odkaze v priaznivej cene251.37€ a s poštovným zdarma. Toto je osciloskop základnej úrovne vhodný pre študentov, začiatočníkov a domácich majstrov, ale zo zaujímavými funkciami, ktorý ho radí do strednej triedy.

Rozbalenie Hantek DSO5102P

Pozrime sa teda na osciloskop Hantek. V prvom rade musíme poznamenať, že osciloskop bol buď zle zabalený, alebo si užil "odbornú manipuláciu" pri preprave, no uvidíme, či to prežil bez újmy.

Prišiel do kartónovej krabici s dvoma tenkými kusmi penovej výstuže. Našťastie obsah bol vo veľmi dobrom stave so všetkým príslušenstvom a nič nebolo rozbité.

Obsah zahŕňa napájací kábel v prevedení EU, dve sondy, návod na použitie, kábel USB a disk CD so softvérom na ovládanie osciloskopu pomocou počítača.

Tento osciloskop ma veľmi prekvapil, pretože materiál a kvalita prístroja ako aj dodávaného príslušenstva sú skutočne dobré. Vyzerá ešte lepšie ako na fotografiách.

Páči sa mi tiež skutočnosť, že má širokouhlý farebný displej s uhlopriečkou 7 palcov. Je to vynikajúce na lepšiu analýzu vašich  signálov, navigáciu v ponukách a úpravu nastavení.

Funkcie a špecifikácie Hantek DSO5102P

Pokiaľ ide o špecifikácie rozsahu, sú celkom dobré pre rozsah základnej úrovne. Má šírku pásma 100 MHz, vzorkovaciu frekvenciu 1 GSa / s (počet vzoriek za sekundu), dĺžku záznamu až 40 K a je v dvojkanálovom prevedení. Podrobnú špecifikáciu nájdete v závere recenzie.

Tento osciloskop obsahuje všetky potrebné funkcie, ktoré by ste očakávali od osciloskopu:

  • vertikálne a horizontálne zarovnanie,
  • nastavenie mierky,
  • trigger a mnoho užitočných tlačidiel na použitie ďalších funkcií.

Rozsah je veľmi ľahko nastaviteľný a ponuky sú intuitívne, čo je ideálne pre začiatočníkov.

Meranie vlastností signálov je tiež veľmi jednoduché. Napríklad stlačením tlačidla MEASURE skontrolujete frekvenciu, periódu, strednú hodnotu, špičkové napätie a oveľa viac. Kurzory môžete tiež použiť na meranie konkrétnych časových alebo napäťových intervalov.

Rovnako ako u väčšiny osciloskopov sa dodáva s kalibrátorom pravouhlým signálom 1 KHz, takže si môžete rýchlo otestovať a skalibrovať svoj osciloskop.

Môžete čítať dva rôzne kanály súčasne a pomocou signálov vykonávať matematické výpočty a dokonca použiť algoritmus rýchlej Fourierovej transformácie (FFT).

Ak potrebujete uložiť signály a príslušné merania, môžete ľahko urobiť obrazovku tlače a uložiť ju na jednotku USB stlačením tlačidla „ULOŽIŤ NA USB“.

 

HANTEK
číslicový
≤100MHz
2
40kpts
1Gsps (v reálnom čase), 25Gsps (v ekvivalentnom čase)
≤3,5ns
farebný, LCD 7" (800x480)
4n...40s/dielik
8bit
2.08kg
100...120V AC, 45...440Hz, 120...240V AC, 45...66Hz
313x108x142mm
USB
DSO5000P

 

Záverečné zhrnutie

Podľa môjho názoru je to skvelý stolný osciloskop za veľmi rozumnú cenu so všetkými potrebnými funkciami, ktoré by ste od digitálneho pamäťového osciloskopu očakávali v tomto cenovom rozpätí. Ak teda hľadáte "váš prvý" osciloskop základnej úrovne, je to určite dobrá voľba, pokiaľ ide o pomer ceny a kvality.

Podľa môjho názoru osciloskop DSO5102P prichádza so všetkým, čo by ste v rozsahu tejto ceny očakávali.

Dúfame, že ste túto recenziu týkajúcu sa modelu DSO5102P považovali za užitočnú.

Osciloskop si môýte kúpiť priamo aj na tomto odkaze - klikni

Vďaka za prečítanie

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 200.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Arnold Bencz pred 4 rokmi

Ahoj. Celkom sa mi ten osciloskop páči..Kde sa to dá kúpiť za tú cenu?

Elektrolab pred 4 rokmi
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button