Raspberry Pi Debug Probe

Raspberry Pi Debug Probe
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  114 zobrazení
1
 0
Arduino a príbuzné platformy

Novinka odRaspberry foundation v podobe Raspberry Pi Debug Probe ponúka kompletné hardvérové riešenie na ladenie mikrokontrolérov založených na technológii Arm, ktoré je poháňané RP2040. Súprava poskytuje všetok potrebný hardvér a káble na jednoduché ladenie plug-and-play bez potreby spájkovania.Vďaka ladiacemu mostíku z USB na dvojvodičový sériový rozhranie a mostíku z USB na UART umožňuje ladiaca sonda jednoduché používanie zariadení, ako je Raspberry Pi Pico, s celým radom platforiem vrátane PC, Mac a počítačov s Linuxom.

Kompletná súprava na jednoduché ladenie typu plug-and-play

Raspberry Pi Debug Probe je kompletná súprava na ladenie cez USB, ktorá poskytuje všetok potrebný hardvér a káble na jednoduché ladenie bez spájkovania a plug-and-play. Je vybavená sériovým ladiacim rozhraním procesora (štandardne je to rozhranie Arm Serial Wire Debug, ale je možné podporovať aj iné rozhrania) a štandardným rozhraním UART. Obe rozhrania využívajú 3-pinový ladiaci konektor Raspberry Pi, ako je podrobne uvedené v špecifikácii 3-pinového ladiaceho konektora Raspberry Pi.

Raspberry Pi Debug Probe je súprava obsahujúca hardvér Debug Probe vo vlastnom plastovom puzdre spolu s káblom USB a tromi typmi ladiacich káblov, ktoré pokrývajú prevažnú väčšinu prípadov použitia ladenia. Je navrhnutá tak, aby uľahčila ladenie a programovanie Raspberry Pi Pico a RP2040 s celým radom hostiteľských platforiem vrátane počítačov so systémami Windows, Mac a typickými počítačmi s Linuxom, kde nemáte k dispozícii hlavičku GPIO na priame pripojenie k sériovému portu UART alebo SWD počítača Pico.

Hoci je ladiaca sonda určená na použitie s produktmi Raspberry Pi, poskytuje štandardné rozhrania UART a CMSIS-DAP cez USB, takže ju možno použiť aj na ladenie akéhokoľvek mikrokontroléra založeného na technológii Arm, ktorý poskytuje port SWD s 3V3 I/O, alebo dokonca len ako kábel USB-UART. Funguje s OpenOCD a ďalšími nástrojmi, ktoré podporujú CMSIS-DAP.

Ladiaca sonda je založená na hardvéri Raspberry Pi Pico a používa open source softvér Raspberry Pi Picoprobe. Firmvér sa aktualizuje rovnakým spôsobom ako firmvér Raspberry Pi Pico, takže je jednoduché udržiavať jednotku aktuálnu s najnovším firmvérom alebo používať vlastný firmvér.

Funkcie

  • USB-dvojvodičový sériový ladiaci mostík (štandardne podporovaný Arm Serial Wire Debug)
  • Mostík USB na UART
  • Kompatibilný so štandardom CMSIS-DAP
  • Spolupracuje s OpenOCD a ďalšími nástrojmi podporujúcimi CMSIS-DAP
  • Spĺňa špecifikáciu 3-pinového ladiaceho konektora Raspberry Pi
Informácia : Pokiaľ sa vám článok páčil, informácie v ňom boli pre vás užitočné a máte záujem o viac takýchto článkov, podporte drobnou sumou jeho autora. Ďakujeme
Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 300.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button