Prevodník sínusového napätia RMS, špičkového napätia a Peak to Peak napätia

Prevodník sínusového napätia RMS, špičkového napätia a Peak to Peak napätia
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  228 zobrazení
4
 0
Kalkulačky

RMS napätie

RMS napätie sínusového signálu je efektívna hodnota (root mean square) napätia, ktoré osciluje sínusovou formou. RMS napätie sínusového signálu je definované ako hodnota, ktorá zodpovedá rovnakému množstvu výkonu ako ekvivalentná stála hodnota napätia. V praxi sa RMS napätie používa ako metrika na meranie veľkosti napätia, ktoré zodpovedá skutočnému výkonu spotrebičov. Pre sínusový signál sa RMS napätie vypočíta ako súčet štvorcov hodnôt napätia v jednom perióde signálu, delený počtom hodnôt v perióde a potom odmocnením tohto výsledku. RMS napätie sínusového signálu sa vyjadruje v jednotkách voltov (V).

Špičkové napätie (Peak)

Špičkové napätie sínusového signálu je maximálna hodnota napätia dosiahnutá v priebehu jednej periódy signálu. To znamená, že špičkové napätie sínusového signálu predstavuje maximálnu hodnotu, ktorú signál dosiahne vzhľadom na nulovú úroveň (amplitúdu).

Peak to Peak

Peak to Peak napätie sínusového signálu predstavuje celkovú rozdielnosť medzi najvyššou a najnižšou hodnotou napätia v priebehu jednej periódy signálu. To znamená, že Peak to Peak napätie sínusového signálu predstavuje celkový rozsah, v ktorom sa napätie pohybuje v rámci jednej periódy.

Táto kalkulačka vypočíta hodnotu RMS napätia, špičkového napätia (Peak), alebo  napätia od špičky k špičke (Peak to Peak). Stačí zadať ľubovoľnú hodnotu a ostatné napätia budú automaticky dopočítané.

Informácia : Našli ste chybu, respektíve kalkulačka nepracuje správne? Dajte nám vedieť a chybu opravíme. Ďakujeme


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button