PCBWay - viac ako iba výroba dosiek plošných spojov

PCBWay - viac ako iba výroba dosiek plošných spojov
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  353 zobrazení
7
 0
Výrobné postupy a návody

Každé elektronické zariadenie, o ktorom môžete uvažovať, obsahuje dosku plošných spojov, ktorá je stále tým najlepším a aj najspoľahlivejším spôsobom pripojenia jednotlivých elektronických komponentov. DPS je skratka pre dosku s plošnými spojmi, na ktorej sú elektronické súčiastky pospájané na vodivých padoch - podložkách spojených vodivými linkami. Stále sa nazýva tlačená, ale technológia presahuje proces tlače, kde sú rovnako dôležité viaceré kroky. Technológia výroby plošných spojov sa neustále vyvíja, pretože rastú aj požiadavky na miniaturizáciu, spoľahlivosť a flexibilitu. Každá DPS je vo svojej podstate malým umeleckým dielom, ktoré musí fungovať presne podľa návrhu ale zároveň aj dobre vyzerať. DPS môže mať rôzny tvar, farbu, základné materiály a dokonca môže byť aj ohybná. Výrobcovia DPS sa musia prispôsobiť novým trendom a ponúkať najlepšie služby, aké môže technológia ponúknuť.

Úspešný príbeh spoločnosti PCBWay

PCBWay poznáme ako čínsku spoločnosť na výrobu dosiek plošných spojov. Vo svojom portfóliu ponúka široké spektrum služieb v oblasti výroby prototypov PCB, montáže, dizajnu a CNC / 3D tlače. Denne vyrobí viac ako 2100 PCB a dodáva ich do celého sveta. Spoločnosť PCBWay sa rozrástla na obrovské zariadenia s viac ako 520 zamestnancami vo viac ako 5 továrňach. Vďaka investíciám do nových zariadení, kontroly kvality a podpory používateľov môžu poskytovať špičkové služby za veľmi konkurencieschopné ceny. Mnohí iní výrobcovia PCB tiež ponúkajú vynikajúce služby v rovnakom cenovom rozpätí, ale spoločnosť PCBWay vyniká mnohými aspektmi. Tým hlavným je skvelá webová stránka, široké spektrum služieb a technológií a v neposlednom rade - silná podpora komunity.

Priateľská webová stránka

Webová stránka PCBWay je veľmi dobre navrhnutá a pohodlná z mnohých hľadísk. Na úvodnej stránke je jasne uvedené, aké služby ponúkajú, koľko stoja a ako fungujú bez zbytočných informácií. Rozhodli sa byť otvorení voči zákazníkom tým, že poskytujú aktuálne štatistiky objednávok. Na prvej stránke dokonca ponúkajú najnovšie objednávky s informáciami o ich priebehu.

Môžete si pozrieť najbežnejšie PCB spolu s úvodnými cenami v závislosti od kvóty a niektorých ďalších parametrov. Môžete približne odhadnúť, koľko by stálo objednanie 100 ks 2-vrstvových dosiek plošných spojov alebo 500 hliníkových dosiek. Takéto poskytnuté informácie znamenajú, že spoločnosti PCBWay záleží na svojich zákazníkoch a snaží sa poskytovať spravodlivé a čestné služby.

Navigácia na webovej stránke je jednoduchá, pretože je veľmi intuitívna a dobre štruktúrovaná. Každá služba má na webovej stránke svoje miesto, ale je stále ľahko prístupná z hlavnej webovej stránky. Formulár na okamžitú cenovú ponuku tu má všetko. Po výbere služby sa dostanete na podrobnejší objednávkový formulár. Môžete si vybrať ľubovoľnú možnosť a okamžite získať odhadovanú cenu. PCBWay je spoločnosť, ktorá ponúka služby na celom svete a snaží sa robiť všetko pre to, aby to bolo pre všetkých jednoduchšie. Ich hlavná objednávková stránka je v angličtine a práve sem prichádza väčšina objednávok. Okrem toho podporujú aj ruské, španielske, francúzske a japonské webové stránky. Profesionálny preklad prispôsobuje webové stránky z hľadiska jazyka a kultúry cieľového publika.

Vysokokvalitné služby

Spoločnosť PCBWay ponúka všetko, čo potrebujete od začiatku až do konca vášho projektu elektroniky. Prototypovanie PCB je jednou z najbežnejších služieb, ktoré ponúkajú. Neexistuje žiadne výrazné obmedzenie, aký tvar, veľkosť a zložitosť PCB si môžete objednať. Môžete upraviť mnohé parametre PCB a vybrať si rôzne základné materiály, ich hrúbky, počet vrstiev, farby sieťoviny a spájkovacej masky, povrchovú úpravu. Základné základné materiály, ktoré si môžete vybrať, sú:

  • Pokročilá pevná doska plošných spojov typu RIGID. Ide o špičkové a kvalitné dosky založené na technológiách /HDI/Rogers/High-Tg, ktoré sú zvyčajne určené pre vysokofrekvenčnú elektroniku, automobilový priemysel a iné špecifické účely. Ak si vyberiete pokročilé dosky, môžete vyžadovať vyššiu úroveň odborných znalostí v tejto oblasti.

  • Hliníkové dosky plošných spojov. Môžete si vybrať dva typy hliníkových dosiek plošných spojov - centrálne a základné jadro. Výber môže závisieť od požadovaných vlastností rozptylu energie a mechanickej stability materiálu.

  • Medené PCB. Hliníkový základ môže byť nahradený meďou pre lepší tepelný výkon a iné špecifické vlastnosti aj s vyššími nákladmi.

  • Flexibilné PCB. Tieto typy PCB sa môžu používať v neštandardných typoch prenosných zariadení alebo miniatúrnej elektroniky. Ohybné PCB môžete vtesnať do úzkych priestorov, ohýbať a obaľovať, aby ste eliminovali obmedzenia krytu. Typickými elektronickými zariadeniami s ohybnými DPS sú fotoaparáty a smartfóny.

  • Pevné ohybné PCB. Táto technológia spája ohybné a tuhé PCB do jedného celku bez ďalších spojov medzi nimi. Výroba sa stáva jednoduchšou a lacnejšou, pričom má výhody oboch technológií.

Dokážeme zabezpečiť aj viac ako 10vrstvové dosky so stopami s hrúbke len 4 mm, a s vŕtaním vrtákmi s veľkosťou len 0,2 mm a s minimálnymi pokovovanými otvormi s veľkosťou 0,6 mm. Hranice je možné posunúť ešte ďalej kontaktovaním predajcu a online podpory priamo na stránke počas objednávkového procesu.

Druhou dôležitou stránkou spoločnosti PCBWay je montážna služba - assembly service. Tento krok je rozhodujúci po vytvorení prototypu. Montáž zahŕňa nanášanie spájkovacej pasty cez šablóny, umiestnenie komponentov a spájkovanie. Montáž je prácny proces, pretože zvyčajne zahŕňa umiestnenie stoviek malých komponentov SMT na povrch PCB. Žiadny človek to nedokáže urobiť lepšie ako stroj. Spoločnosť PCBWay má všetky potrebné zariadenia na nastavenie a automatizáciu procesu s vysokou spoľahlivosťou a kvalitou. Spoločnosť PCBWay môže dodať všetky potrebné súčiastky, ktoré sú potrebné na návrh. Taktiež máte možnosť si ich úplne alebo čiastočne zabezpečiť sami. Možnosť kombinovanej dodávky je skvelá, ak váš návrh obsahuje vzácne alebo jedinečné súčiastky, ktoré si vyžadujú osobitnú pozornosť. V ostatných prípadoch je najlepšie zvoliť možnosť kompletného dodania na kľúč. Objednávanie montáže je prístupné prostredníctvom online formulára, v ktorom je potrebné vybrať možnosť dodávky, typ dosky, počet unikátnych dielov SMT a otvorov. Taktiež môžete uviesť ďalšie podrobné informácie, ktoré by pomohli uľahčiť proces montáže.

Po odoslaní potrebných informácií sa okamžite zobrazí odhadovaná cena vrátane dopravy. Cena je rozdelená, takže môžete vidieť jednotlivé výrobné a prepravné náklady. Obe - prototyp PCB a montáž dodá funkčné elektronické zariadenie až k vašim dverám. Doba realizácie môže byť len niekoľko dní - 1 deň na výrobu prototypu a ďalší deň na montáž, podstatný čas zaberie odoslanie. Spoločnosť PCBWay ponúka rôzne spôsoby dopravy, ktoré môžu závisieť od krajiny vášho bydliska. DHL, FedEx, China Post, UPS a ďalšie ceny sa líšia v závislosti od zvoleného dopravcu. K dispozícii máte aj rôzne spôsoby platby: PayPal, Western Union, priamy bankový prevod. Prostredníctvom služby PCBWay je prijímaná aj platobná karta VISA, čo je veľmi výhodné pre niektorých platiteľov, ktorí uprednostňujú túto metódu. Nekomplexný prototyp PCB môže stáť 5 USD a montáž PCB už 30 USD (bez zahrnutých súčiastok). A s najväčšou pravdepodobnosťou nájdete vo svojom balíku malý darček.

Ak sa chystáte na hotový výrobok s krytom alebo potrebujete neštandardnú mechanickú časť, spoločnosť PCBWay ponúka aj rýchle prototypové služby. Budujú tak ucelený súbor technológií, ktoré môžu ponúknuť. Hlavné štyri popredné metódy rýchleho prototypovania, z ktorých si môžete vybrať:

  • CNC obrábanie (CNC machining). Dokážeme frézovať a sústružiť. CNC obrábanie je robustné, pretože po príprave a načítaní súborov CAD dokáže stroj rýchlo vyrobiť viacero dielov.

  • Výroba plechových dielov (Sheet metal fabrication). Lisovacie a rezacie formy pripravujeme podľa dodaných súborov CAD a potom nie je obmedzené, koľko dielov sa má vyrobiť. Proces je po nastavení rýchly. Hotové výrobky sa môžu dokončiť pomocou eloxovania, pokovovania, práškového lakovania alebo obyčajného lakovania.

  • 3D tlač (3D printing). Spoločnosť PCBWay používa rôzne technológie tlače v závislosti od požadovaných materiálov a vlastností. Hlavné sú FDM (Focused Deposition Modeling), SLS (Selective Layer Sintering) a SLA (Stereo Lithography Apparatus).

  • Vstrekovanie plastov (Injection molding). Umožňuje vyrábať plastové diely lisovaním horúceho plastu do foriem a dosahovať vysokú presnosť a veľké objemy aj pomerne zložitých dielov. Vstrekované diely sa zvyčajne používajú na výrobu krytov.

Spoločnosť PCBWay dbá na dodržiavanie kvality preto je ich hlavným cieľom nulová chybovosť a včasné dodanie. Samozrejmosťou je použitie materiálov známych značiek pri zachovaní certifikátov 9001 a UL. Viac ako 70 špecialistov zabezpečuje, aby sme všetky požiadavky splnili na čo najvyššej úrovni.

Silná komunita

PCBWay sa obklopila silnou komunitou. ktorú tvorí viac ako štvrť milióna registrovaných používateľov, ktorí prispievajú a rovnako profitujú z toho, že sú takzvanými PCBWayermi. Ak sa chcete stať členom komunity, stačí sa zaregistrovať a začať využívať služby. Už pri samotnej registrácii získate zľavový kupón na prvú objednávku. Ak je vaším projektom jednoduchá doska plošných spojov, s najväčšou pravdepodobnosťou vám môže byť dodaná zadarmo bez poplatku za prepravu. Najväčší prínos však nastane, keď začnete zdieľať svoje projekty s komunitou. Tu môžete požiadať o sponzorstvo a dokonca aj o crowdfunding. Spoločnosť sponzoruje už viac ako 23 000 škôl, open-source projektov, make faires. PCBWay organizuje aj nákupné festivaly, darčeky a výpredaje, kde môže každý vyhrať skvelé ceny z ich darčekového obchodu, získať peňažné odmeny a hodnotné kupóny. Ekosystém win-win pomáha rásť obom stranám a učiť sa od seba navzájom.

Slovo na záver

Trh s výrobou PCB je veľmi konkurenčný. Ako potenciálny zákazník by ste mali hľadať najnižšiu cenu, najlepšiu kvalitu, rýchly čas realizácie a vynikajúcu zákaznícku podporu. Zdá sa, že spoločnosť PCBWay prináša všetky tieto hodnoty na jednom mieste. Po otvorení  webovej stránky vás príjemne privíta všetko, čo potrebujete na to, aby ste mohli začať objednávať svoje prvé PCB. Bez ohľadu na to, či si objednáte jednu malú dosku plošných spojov alebo zložitú viacvrstvovú dosku plošných spojov Rigid-Flex, zaobchádza sa s vami rovnako a s rešpektom.

Najlepšie je vyskúšať si to na vlastnej koži a vidieť výsledky - určite budete milo prekvapený.



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button