Patchcordy ETHERLINE® LAN CAT.6A spoločnosti LAPP

Patchcordy ETHERLINE® LAN CAT.6A spoločnosti LAPP
TME S.r.o. Pridal  TME S.r.o.
  151 zobrazení
1
 0
Počítače a výpočtová technika

Patchcordy ETHERLINE® LAN CAT.6A spoločnosti LAPP, určené pre použitie, pri ktorom je kľúčová spoľahlivosť a bezpečnosť. Vďaka veľkej odolnosti voči elektromagnetickému rušeniu a náročným vonkajším podmienkam sú produkty z tejto série určené pre náročné priemyselné a komerčné aplikácie. Patchcordy sú navrhnuté pre zaistenie bezpečnosti užívateľov, čo potvrdzuje prestížny certifikát UL (Underwriters Laboratories).

Patchcordy, známe aj ako krížené káble, internetové sieťové káble alebo krútená dvojlinka, sú káble obojstranne ukončené konektorom RJ45, slúžiace na odosielanie signálu v telekomunikačných sieťach. Na trhu je dostupný široký sortiment káblov tohto typu, čo znamená, že užívatelia môžu mať problém s optimálnym výberom produktu. Na prvý pohľad sa ponuka jednotlivých výrobcov veľmi nelíši, preto vzniká dojem, že sa netreba pozerať na technické detaily a rozhodnutie padá často iba na základe priaznivej ceny. Také uvažovanie sa nám môže vypomstiť, pretože v skutočnosti nemôžeme podceňovať vplyv použitých káblov na kvalitu spojenia. Výber správnych káblov garantuje správne fungovanie siete a zabraňuje poruchám, ktoré v sebe nesú riziko pozastavenia prevádzky alebo celého podniku. Tieto súčiastky pritom predstavujú len zlomok investičných nákladov, pritom potenciálna porucha nás môže vyjsť veľmi draho. Najdôležitejším kritériom výberu káblov musí byť kvalita ich prevedenia, čoho najlepším dôkazom budú príslušné certifikáty, také ako UL.

Správny výber káblov - ETHERLINE® LAN kat.6A

Pri výbere káblov treba mať na pamäti požiadavky cieľovej aplikácie a podmienky, v ktorých budú pracovať. Aké sú požadované rýchlosti pre súčasnosť, ale aj o niekoľko rokov? 100 Mb/s, 1000Mb/s alebo 10Gb/s? Koľko bude užívateľov? Budú sa káble viesť v interiéri alebo vo vonkajšom prostredí? Aký je dostupný priestor, musí byť kábel ohybný? Aké sú potenciálne zdroje rušenia? Na základe týchto a ďalších podobných otázok je potrebné pozrieť sa nielen na parametre káblov, ale aj na ich certifikáty. Napríklad, prítomnosť elektromagnetického rušenia bude determinovať používanie špeciálneho tienenia. Káble ETHERLINE® LAN kat.6A majú dvojité tienenie laminovanou hliníkovou fóliou, vďaka čomu poskytujú nerušený prenos dát dokonca aj v náročných pracovných podmienkach. Konštrukcia káblov poskytuje vysokú pružnosť a odolnosť voči ohybom, vďaka čomu ich možno používať v tesných priestoroch. Keďže patchcordy musia často pracovať v náročných podmienkach, séria ETHERLINE® LAN CAT.6A je prispôsobená na prevádzku v teplotnom intervale -20°C až 60°C.

jedným z najdôležitejších aspektov rozhodujúcich o výbere typu káblov je očakávaná životnosť siete. Vo väčšine prípadov chceme, aby použité káble slúžili čo najdlhšie a po celú dobu zabezpečovali uspokojivý prenos. Kategória káblov 6A sa považuje za najlepšiu voľbu z hľadiska pomeru kvality a ceny. Tento štandard zabezpečuje prenosovú rýchlosť na úrovni 10Gb/s na vzdialenosť 100m, čo je pre súčasné aj budúce použitie dostatočná hodnota. Súčasná infraštruktúra si nevyžaduje rýchlosť 10 Gbps, no netreba zabúdať, že v budúcnosti bude oveľa jednoduchšie vymeniť sieťové zariadenie ako samotnú sieť.

ETHERLINE® LAN kat.6A od LAPP – bezpečnosť potvrdená certifikátom

Pri projektovaní priemyselných systémov je prioritou bezpečnosť užívateľov. To sa týka aj sieťovej infraštruktúry. Spoľahlivosť, dlhá životnosť a kvalita káblov ETHERLINE® LAN kat.6A bola potvrdená nezávislými skúškami v testovacom laboratóriu Underwriters Laboratories, čo je globálna spoločnosť testujúca a certifikujúca produkty v oblasti bezpečnostných noriem. Bezpečnostný certifikát UL znamená, že káble LAPP spĺňajú zvýšené bezpečnostné požiadavky platné na americkom a kanadskom trhu, no je priepustkou aj na iné zahraničné trhy.

Pri navrhovaní siete treba zohľadniť predovšetkým zachovanie použitých káblov v prípade požiaru. Materiály použité v konštrukcii káblov ETHERLINE® LAN kat.6A garantujú, že nebude dochádzať k úniku škodlivých plynov a hustého dymu, ani k šíreniu plameňa. Opláštenie kábla ETHERLINE® LAN kat.6A je vyrobené zo samozhášavého materiálu, teda takého, ktorý neudržiava plameň v súlade s IEC 60332-1-2. Materiály patchcordu neobsahujú halogény, teda v prípade požiaru neuvoľňujú toxické a leptavých plynov predstavujúcich nebezpečenstvo pre človeka. Nespôsobujú ani koróziu kovových prvkov a elektronických prístrojov. Treba mať na pamäti, že otrava toxickým plynom alebo poškodenie drahých prístrojov v dôsledku korózie sú často následkami požiarov, oveľa citeľnejšími ako samotné plamene. Aj preto sa bezhalogénové káble odporúčajú do objektov s veľkou koncentráciou ľudí alebo s cenným majetkom, teda do fabrík, skladov, baní a iných priemyselných objektov, ale aj do kancelárií, na letiská, do nemocníc alebo hotelov.

Patchcordy LAPP – praktické a pripravené na použitie v každých podmienkach

Patchcordy z ponuky LAPPkonfekcionované káble, teda továrensky vybavené káblovými koncovkami. Umožňuje to rýchlu inštaláciu v systéme, bez nutnosti napájania koncovky na kábel, čo si v iných prípadoch môže vyžadovať špeciálne náradie alebo spájkovanie. Široká ponuka možností dovoľuje veľmi dobre prispôsobiť kábel požiadavkám konkrétnej aplikácie. ETHERLINE® LAN kat.6A dostupné sú v dĺžkach od 0,25 do 30 metrov v ôsmich farbách. Ešte donedávna bránila použitiu káblov v kategórii 6 ich hrúbka a slabá ohybnosť, čo vyplýva zo skutočnosti, že si zabezpečenie prenosovej rýchlosti 10Gb/s vyžadovalo použitie tienenia. Dodávatelia našťastie vypočuli hlasy zákazníkov a ukladanie nových produktov je oveľa jednoduchšie. Ohybné patchcordy ETHERLINE® LAN kat.6A sú navrhnuté tak, aby sa ľahko inštalovali dokonca aj v malom priestore.



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button