Optoizolační převodník RS485 pro Siton

Optoizolační převodník RS485 pro Siton
Tomáš Nevřela Pridal  Tomáš Nevřela
  266 zobrazení
1
 0
Zaujímavé zapojenia

Komunikační převodník RS485 je určený pro fotovoltaický měnič Siton. Jeho použitím je možné zvýšit bezpečnost pro připojené zařízení, které vyčítá a loguje data z měniče v případě nějaké závady nebo přepětí. Pro oddělení komunikačních linek jsou použité optočleny PC817 a pro oddělení napájení je využitý izolovaný napájecí konvertor B0505S-1W. Komunikační převodník má automatické přepínání vysílání a příjmu proto nepotřebuje z procesoru signál pro přepínání vysílání a příjmu pro linkový obvod MAX485, ale signál si vyrábí z TX signálu pomocí Mosfet tranzistoru BS170.

Schema zapojení

Deska s plošnými spoji

Download

DPS RS485 OptoIso AD V4.zip

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 250.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button