Nový R&S LCX posilňuje portfólio spoločnosti Rohde & Schwarz pre vysoko výkonné merania impedancie

Nový R&S LCX posilňuje portfólio spoločnosti Rohde & Schwarz pre vysoko výkonné merania impedancie
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  122 zobrazení
1
 0
Recenzie meracej techniky

Vďaka úplne novej rodine vysoko výkonných LCR meračov sa frekvenčný rozsah merania impedancie poskytovaný testovacími zariadeniami Rohde & Schwarz výrazne rozšíril a pokrýva striedavé komponenty pracujúce od 4 Hz do 10 MHz, čo podporuje všetky praktické aplikácie.

Rodina LCR meračov R&S LCX slúži na všetky zavedené merania impedancie a špecializované merania pre vybrané typy súčiastok a poskytuje vysokú presnosť požadovanú vo výskume a vývoji, ako aj vysokú rýchlosť potrebnú pri výrobnom testovaní a zabezpečovaní kvality.

Spoločnosť Rohde & Schwarz uvádza na trh nový rad LCR meračov, ktorý predstavuje vysoko výkonné univerzálne testery impedancie pokrývajúce širokú škálu aplikácií. Vďaka podporovanému frekvenčnému rozsahu od 4 Hz do 10 MHz je prístroj R&S LCX vhodný nielen pre prevažnú väčšinu zariadení pracujúcich na bežných frekvenciách 50 alebo 60 Hz v domácnostiach alebo 400 Hz pre lietadlá, ale aj pre všetko od nízkofrekvenčných seizmických senzorov až po vysoko výkonné komunikačné obvody pracujúce na frekvencii niekoľkých megahertzov.

Pre inžinierov, ktorí vyberajú vhodné kondenzátory, indukčnosti, rezistory a analógové filtre zodpovedajúce aplikácii zariadenia, poskytujú modely R&S LCX vysoko presné hodnoty impedancie s najlepšou presnosťou na trhu. Rovnako sú podporované aj merania vyšších rýchlostí s presnosťou pre výrobné použitie na kontrolu kvality a monitorovanie. K dispozícii je všetok základný softvér a hardvér potrebný pre výrobné prostredie vrátane diaľkového ovládania a zaznamenávania výsledkov, ako aj stojanovej montáže prístroja a celého radu testovacích prípravkov na manipuláciu s komponentmi.

Technológia automatického vyvažovacieho mostíka, ktorú používa R&S LCX, podporuje konvenčné merania impedancie meraním striedavého napätia a prúdu pre testované zariadenie vrátane fázového posunu. To sa potom používa na výpočet komplexnej impedancie v ktoromkoľvek danom prevádzkovom bode. Ako univerzálny LCR merač pokrýva R&S LCX mnoho aplikácií, napríklad meranie ekvivalentného sériového odporu (ESR) a ekvivalentnej sériovej indukčnosti (ESL) elektrolytických kondenzátorov a kondenzátorov DC-link. Okrem toho môžu používatelia okrem celého rozsahu meraní impedancie testovať transformátory a merať jednosmerný odpor. Na skúmanie súčiastok s hodnotami impedancie meniacimi sa pri rôznych frekvenciách a úrovniach podporuje voliteľný prístroj R&S LCX-K106 dynamické merania impedancie s frekvenciou, napätím alebo prúdom ako zamieňaným parametrom.

Rodina R&S LCX sa uvádza na trh s dvoma modelmi; R&S LCX100 pokrýva frekvenčný rozsah od 4 Hz do 300 kHz, R&S LCX200 základný frekvenčný rozsah od 4 Hz do 500 kHz s možnosťou pokrytia všetkých frekvencií až do 10 MHz. Oba modely sú vybavené veľkým kapacitným dotykovým displejom a virtuálnou klávesnicou, ktoré podporujú tap-and-test pre všetky hlavné merania. Alternatívne možno hodnoty napätia, prúdu a frekvencie nastaviť pomocou otočného enkódera. Menej často používané funkcie sa ovládajú pomocou menu. Nastavenia, výsledky a štatistiky možno zobraziť na obrazovke alebo vyviesť na automatizované následné spracovanie. Je možné vybrať až štyri merania a vykresliť ich v závislosti od času, pričom minimálne a maximálne hodnoty sú zahrnuté na displeji na okamžitú analýzu úspešnosti/neúspešnosti.

Rada meračov R&S LCX poskytuje široké možnosti konektivity

Na skúmanie impedancie v širšom spektre materiálov dokonale dopĺňa analyzátor impedancie MFIA od spoločnosti Zürich Instruments AG, dcérskej spoločnosti Rohde & Schwarz, R&S LCX. Pomocou analyzátora MFIA môžu výskumníci charakterizovať polovodiče alebo vykonávať materiálový výskum materiálov vrátane dielektrík, piezoelektrík, keramiky a kompozitov, ako aj analýzu impedancie tkanív, bunkového rastu, výskumu potravín, mikrofluidiky a nositeľných senzorov.

Model Merané parametre Frekvenčný rozsah Napätie testovacieho signálu (RMS) Prúd testovacieho signálu Vnútorné predpätie
R&S®LCX100 Cp, Cs, Lp, Ls, D, Q, G, Rp, Rs, Rdc, R, X, Z, Y, Θd, Θr, B, M, N DC, 4 Hz až 300 kHz 100 mV až 10 V  1 mA až 200 mA 0V - 10V
R&S®LCX200 Cp, Cs, Lp, Ls, D, Q, G, Rp, Rs, Rdc, R, X, Z, Y, Θd, Θr, B, M, N DC, 4 Hz až 500 kHz (1 MHz alebo 10 MHz voliteľne) ≤ 1 MHz: 100 mV až 10 V,
≤ 5 MHz: 100 mV až 2 V,
> 5 MHz: 100 mV až 1 V
≤ 1 MHz: 1 mA až 100 mA,
> 1 MHz to ≤ 5 MHz: 1 mA až 20 mA,
> 5 MHz: 1 mA až 10 mA
0V - 10V

 

Rodina LCR meračov R&S LCX je súčasťou portfólia R&S Essentials a je teraz k dispozícii u spoločnosti Rohde & Schwarz a vybraných distribučných partnerov. Ďalšie informácie o R&S LCX nájdete na tomto odkaze - klikni. Ďalšie informácie o portfóliu LCR meračov od spoločnosti Rohde & Schwarz vrátane prístroja MFIA od spoločnosti Zurich Instruments AG nájdete na tejto adrese - klikni .

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 200.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button