Novinka v riešení elektromagnetického blokovania od spoločnosti Keyence

Novinka v riešení elektromagnetického blokovania od spoločnosti Keyence
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  411 zobrazení
1
 0
Nový produkt
Informácia : Toto je stručná informácia o novom produkte v ktorej sú zdôraznené funkcie, aplikácie a technické špecifikácie novo vydaných produktov.

Spoločnosť Keyence uvádza na trh nové blokovacie spínače s bezpečnostnou triedou na monitorovanie a blokovanie polohy ochranných zariadení a oplotenia. Na rozdiel od tradičných dverových spínačov využívajú spínače série GS-M elektromagnetickú technológiu. Nové bezpečnostné blokovacie spínače od spoločnosti Keyence, séria GS-M, sa líšia od tradičných blokovacích zariadení: majú bezkľúčovú konštrukciu, ktorá využíva zabudovaný elektromagnet, vďaka čomu sú kompaktnejšie a ľahšie sa uzamykajú.

Spoločnosť Keyence oznamuje uvedenie bezpečnostných blokovacích spínačov pre ochranné dvere a bezpečnostné oplotenie.

Bezpečnostné spínače pre ochranné dvere

Každý stroj s pohyblivými komponentmi, ako sú roboty, servomotory alebo pneumatické polohovadlá, má ochranné dvere alebo zábrany na ochranu obsluhy a osôb. Ochranné kryty alebo oplotenia musia byť detekované, keď sú odstránené alebo otvorené. Typickými bezpečnostnými spínačmi sú koncové spínače s bezpečnostnou triedou alebo bezpečnostné spínače typu vlajka. Budú mať vo vnútri dva redundantné kontakty, ktoré budú pri zatvorení alebo otvorení prenášať elektrický signál späť do bezpečnostného ovládača alebo bezpečnostného relé.

Niektoré dvere sa musia uzamknúť, preto niektoré dverové zámky budú mať kľúč namontovaný na dverách a blokovací mechanizmus bude namontovaný vo vnútri stroja. Keď sú dvere zatvorené, kľúč zapadne do mechanizmu a solenoid uvedie zámok do činnosti. Tieto štýly zámkov dverí a bezpečnostných spínačov sa s veľkým úspechom používajú už mnoho rokov, ale majú svoje problémy. Kľúč musí byť nastavený s minimálnou odchýlkou a kľúče sa dajú fingovať vložením náhradného kľúča do mechanizmu. Zamykací mechanizmus tiež zvyčajne zaberá veľa miesta v ráme dverí.

Tradičný spínač dverí (vľavo) oproti elektromagnetickému spínaču dverí od spoločnosti Keyence (vpravo).

Spínače blokovania dverí série GS-M

Dverový spínač série GS-M od spoločnosti Keyence využíva na detekciu a udržanie zatvorených dverí výkonný elektromagnet. Použitím magnetu sa celková veľkosť dverového spínača oproti typickým dverovým spínačom výrazne zmenšila. Spínač GS-M má tiež väčší faktor vychýlenia - povolené je vychýlenie až o 4 stupne. Na pomoc obsluhe a integrátorom je k dispozícii dobre viditeľný indikátor, ktorý ukazuje, či sú dvere zatvorené, zatvorené a zamknuté, zamknuté alebo či sú dvere otvorené. Používanie tohto indikátora pomôže pri vyrovnávaní permanentného magnetu s elektromagnetom.

V systéme GS-M možno použiť jednotku GS-T01, ktorá šetrí káble a umožňuje kaskádové zapojenie až ôsmich blokovacích zariadení GS-M, pričom stále poskytuje individuálnu spätnú väzbu z každého blokovacieho zariadenia. Blokovacie zariadenie GS-M sa dodáva v dvoch modeloch: model GS-M5 s výkonom 500N a model GS-M9 s výkonom 900N. Tieto modely majú rôzne pridržiavacie sily, aby sa prispôsobili dverám s rôznou hmotnosťou. Malé, jednoduché ľahké dvere môžu potrebovať iba blokovanie 500N, zatiaľ čo oveľa väčšie ťažšie dvere by vyžadovali model 900N.

Zámky možno namontovať tak, aby sa prispôsobili krídlovým alebo posuvným dverám. Aby sa zabránilo obídeniu alebo manipulácii, majú zámky GS-M dva režimy: nízky a vysoký. Nízky režim umožní aktiváciu blokovania ľubovoľným aktuátorom GS-M, zatiaľ čo vysoký režim umožní aktiváciu blokovania len jedným konkrétnym aktuátorom.

Magnetické zámky GS-M od spoločnosti Keyence sú bezpečnejšie a jednoduchšie na integráciu ako typické zámky dverí.

Integrácia magnetických blokovacích zariadení

Každý bezpečnostný komponent, ktorý je nainštalovaný na stroji, je potrebné nakonfigurovať a otestovať. V prípade niektorých zariadení to môže trvať celé dni riešenia problémov a nastavovania. Typické blokovania dverí s kľúčom a mechanizmom si vyžadujú rozsiahle nastavenie a priestor v samotných dverách. V prípade blokovania dverí Keyence GS-M je potrebné namontovať iba elektromagnet a permanentný magnet, ktorý sa pripevní na dvere. Použitie kódovaných magnetov umožňuje bezpečnejšie zariadenie, pretože obsluha alebo technici nebudú môcť zámok dverí obísť alebo s ním manipulovať. Tieto magnetické zámky sú kompaktným riešením, na ktoré priemysel čakal.

Zdroj : KEYENCE

Nový produkt

Toto je forma obsahu, ktorá umožňuje priemyselným partnerom zdieľať s čitateľmi stránok ElektroLab užitočné novinky, správy a technológie spôsobom, na ktorý sa redakčný obsah nehodí. Výber publikovania nových produktov podlieha prísnym redakčným usmerneniam so zámerom ponúknuť čitateľom užitočné správy a technické poznatky. Názory a stanoviská vyjadrené v tejto kategórii sú názormi partnera a nie nevyhnutne názormi ElektroLab.eu alebo jej autorov.



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button