Nové grafické procesory NVIDIA RTX pre náročné nasadenie

Nové grafické procesory NVIDIA RTX pre náročné nasadenie
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  89 zobrazení
1
 0
Počítače a výpočtová technika

Práca na diaľku, alebo "Home Office" a hybridné pracoviská sú pre profesionálov v mnohých odvetviach novou normou. Od tímov rozmiestnených po celom svete sa očakáva, že budú tvoriť a spolupracovať pri zachovaní najvyššej produktivity a výkonnosti.

Podniky využívajú platformu NVIDIA RTX, aby svojim pracovníkom umožnili držať krok s najnáročnejším pracovným zaťažením odkiaľkoľvek. A dnes NVIDIA rozširuje svoju ponuku RTX o sedem nových grafických procesorov architektúry NVIDIA Ampere pre notebooky a stolové počítače.

Nové grafické procesory pre notebooky NVIDIA RTX A500, RTX A1000, RTX A2000 8GB, RTX A3000 12GB, RTX A4500 a RTX A5500 rozširujú prístup k AI a technológii ray-tracing a poskytujú prelomový výkon bez ohľadu na to, kde pracujete. Notebooky obsahujú najnovšie technológie RTX a Max-Q, ktoré profesionálom poskytujú možnosť posunúť svoje pracovné postupy na vyššiu úroveň.

Nový desktopový grafický procesor NVIDIA RTX A5500 kombinuje najnovšiu generáciu jadier RT, jadier Tensor a jadier CUDA s 24 GB pamäte pre neuveriteľný výkon v oblasti vykresľovania, umelej inteligencie, grafiky a výpočtov. Jeho ray-traced vykresľovanie je 2× rýchlejšie ako u predchádzajúcej generácie a jeho výkon pri vykresľovaní rozmazaného pohybu je až 9× vyšší.

S novými grafickými procesormi NVIDIA RTX môžu umelci vytvárať fotorealistické pohlcujúce digitálne zážitky, vedci robiť najnovšie prevratné objavy a inžinieri vyvíjať inovatívne technológie, ktoré nás posunú do budúcnosti.

Prijatie zákazníkmi

Medzi prvými, ktorí začali používať NVIDIA RTX A5500, je spoločnosť M4 Engineering, popredná letecká inžinierska firma zameraná na koncepčný návrh, analýzu a vývoj lietadiel.

"Pracovné postupy vývoja produktov s viacerými aplikáciami, ktoré používame v spoločnosti M4, dobre využíva NVIDIA RTX A5500 a jej 24 GB pamäte," povedal Brian Rotty, senior inžinier v spoločnosti M4 Engineering. "Môj tím dokáže spracovať väčšie súbory údajov CAD a CAE ako predtým a, čo je veľmi dôležité, môžeme s týmito väčšími súbormi údajov pracovať a iterovať ich súčasne, pretože využívame dodatočnú kapacitu pamäte GPU a výpočtové možnosti tejto novej karty."

"Výkon, ktorý dosahujeme s kartou NVIDIA RTX A5500, je bezprecedentný," povedal Hiram Rodriguez, špecialista na konštrukčné technológie v spoločnosti AS+GG Architecture. "Predtým nám spracovanie mračna bodov trvalo príliš dlho a vytváralo úzke hrdlo pri navrhovaní a analýze aktuálnych podmienok na stavenisku. Pomocou NVIDIA RTX A5500 môžeme za menej ako 20 minút integrovať kompletne spracované, geolokalizované a klasifikované mračno bodov do našich 3D modelov."

"Nová NVIDIA RTX A5500 nám dáva možnosť načítať vysoko detailné prostredia pri zachovaní vysokej snímkovej frekvencie a plynulého pohybu kamery pri skúmaní a vývoji scén," povedal Yiotis Katsambas, výkonný riaditeľ pre technológie v spoločnosti Sony Pictures Animation. "Vďaka kombinácii A5500 s NVIDIA Omniverse Enterprise a naším vlastným softvérom FlixiVerse sa naši umelci a režiséri môžu ponoriť do našich virtuálnych svetov a spolupracovať v reálnom čase."

Technológia RTX novej generácie

Nové grafické procesory NVIDIA RTX sú vybavené najnovšou generáciou technológie NVIDIA RTX, ktorá zrýchľuje výkon grafiky, umelej inteligencie a ray-tracingu. Tieto GPU sú súčasťou komplexnej platformy NVIDIA RTX, ktorá zahŕňa sady pre vývoj softvéru s akceleráciou NVIDIA GPU, sady nástrojov, frameworky a nástroje pre správu podnikov. Tieto GPU využívajú aj akceleráciu platformy NVIDIA Studio vrátane optimalizácií na využitie RTX hardvéru v 75 špičkových kreatívnych aplikáciách, exkluzívnych nástrojov ako NVIDIA Broadcast a Canvas a pokročilej platformy na 3D návrh a spoluprácu v reálnom čase NVIDIA Omniverse.

GPU NVIDIA RTX sú certifikované nezávislými dodávateľmi softvéru viac ako 50 profesionálnych aplikácií. Certifikácia poskytuje používateľom spoľahlivé a spoľahlivé grafické a výpočtové skúsenosti prostredníctvom testovania a vývoja.

GPU NVIDIA RTX pre notebooky zahŕňajú:

  • Najnovšia technológia NVIDIA RTX: jadrá RT 2. generácie, jadrá Tensor 3. generácie a streamovací multiprocesor architektúry NVIDIA Ampere, ktoré poskytujú až dvojnásobnú priepustnosť oproti architektúre predchádzajúcej generácie, aby ste mohli zvládnuť náročné vykresľovanie, ray tracing a pracovné postupy umelej inteligencie odkiaľkoľvek.
  • Technológia NVIDIA Max-Q: Vďaka optimalizáciám systému založeným na AI sú tenké a ľahké notebooky tichšie, rýchlejšie a efektívnejšie vďaka technológiám Dynamic Boost, CPU Optimizer, Rapid Core Scaling, WhisperMode, Battery Boost, Resizable BAR a NVIDIA DLSS.
  • Až 16 GB pamäte GPU: Pre najväčšie modely, scény a zostavy. RTX A2000 8GB, RTX A3000 12GB a RTX A4500 teraz disponujú 2-násobkom pamäte oproti svojim kolegom predchádzajúcej generácie pre prácu s väčšími modelmi, súbormi dát a pracovnými postupmi s viacerými aplikáciami.
  • Bohatý balík softvérových technológií NVIDIA: Používatelia môžu využívať jedinečné výhody od VR bez tetheru až po kolaboratívny 3D dizajn so širokou škálou softvérových nástrojov vrátane NVIDIA CloudXR, NVIDIA Omniverse, NVIDIA Canvas, NVIDIA Broadcast, NVIDIA NGC, NVIDIA RTX Experience a ďalších.

NVIDIA RTX A5500 využíva najnovšie technológie architektúry NVIDIA Ampere:

  • Jadrá RT druhej generácie: Až dvojnásobná priepustnosť oproti prvej generácii s možnosťou súbežného vykonávania úloh ray tracingu, tieňovania a denoizácie.
  • Tenzorové jadrá tretej generácie: Až 12-násobná priepustnosť v porovnaní s predchádzajúcou generáciou s podporou nových dátových formátov TF32 a Bfloat16.
  • Jadrá CUDA: Až 3× vyššia priepustnosť s plávajúcou desatinnou čiarkou s jednou presnosťou oproti predchádzajúcej generácii.
  • Až 48 GB pamäte GPU: RTX A5500 má 24 GB pamäte GDDR6 s ECC (kód na opravu chýb). RTX A5500 je možné rozšíriť až na 48 GB pamäte pomocou NVIDIA NVLink na pripojenie dvoch GPU.
  • Virtualizácia: RTX A5500 podporuje softvér NVIDIA RTX Virtual Workstation (vWS) pre viaceré vysoko výkonné inštancie virtuálnych pracovných staníc, ktoré umožňujú vzdialeným používateľom zdieľať zdroje na riadenie špičkových pracovných záťaží v oblasti dizajnu, umelej inteligencie a výpočtovej techniky.
  • PCIe Gen 4: zdvojnásobuje šírku pásma oproti predchádzajúcej generácii a zrýchľuje dátové prenosy pre dátovo náročné úlohy, ako je AI, dátová veda a vytváranie 3D modelov.

Dostupnosť

Nové grafické procesory NVIDIA RTX A5500 pre stolové počítače sú k dispozícii už dnes u obchodných partnerov a od 2. štvrťroka aj u globálnych výrobcov systémov. Nové grafické procesory NVIDIA RTX pre notebooky budú od jari tohto roka dostupné v mobilných pracovných staniciach od globálnych OEM partnerov vrátane spoločností Acer, ASUS, BOXX Technologies, Dell Technologies, HP, Lenovo a MSI. Podrobnosti o konkrétnej konfigurácii systému a dostupnosti získate od týchto partnerov.

Zdroj : nVidia

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 250.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button