Nové DC-DC meniče spoločnosti Antaira zvyšujú výkon sieťových zariadení

Nové DC-DC meniče spoločnosti Antaira zvyšujú výkon sieťových zariadení
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  80 zobrazení
1
 0
IoT Technológie, priemysel a automatizácia
   

Spoločnosť Antaira vydala dva nové DC-DC meniče schopné produkovať viac energie na napájanie viacportových prepínačov, bežne vybavených napájaním cez Ethernet (PoE), pomocou štandardného priemyselného sieťového napätia.

Najnovšie meniče DC-DC spoločnosti Antaira sú navrhnuté tak, aby podporovali moderné viacportové sieťové zariadenia, ktoré odoberajú vyššie prúdy ako zariadenia vyrábané pred niekoľkými rokmi. Keďže do automatizačného systému sa pridáva viac snímačov a ovládacích prvkov, z ktorých mnohé sú teraz napájané priamo cez ethernetovú linku (PoE), potreba vyššieho počtu portov znamená aj potrebu väčšieho výkonu na zvládnutie väčšieho zaťaženia. S novými meničmi DC-DC spoločnosti Antaira možno zvýšiť výkon na 480 W DTD-480-0953-T alebo 360 W DTD-360-0953-T.

Viac energie pre priemyselné siete

Rozširovanie automatizačného systému si vyžaduje viac než len pridávanie portov do sieťových prepínačov, rozbočovačov a iného hardvéru. Jednoduchá kúpa 24-portového systému namiesto 12-portového môže viesť k rôznym problémom, najmä ak sa očakáva, že všetkých 24 portov bude aktívnych súčasne. V závislosti od kvality a technického riešenia, ktoré bolo použité pri návrhu, je pravdepodobné, že tieto zariadenia budú mať na palube systém riadenia napájania, ktorý obmedzuje, ktoré porty dostanú napájanie v danom čase. To funguje pri niektorých pomalších systémoch automatizácie, ktoré nevyžadujú, aby boli všetky porty aktívne súčasne.

Dnešné automatizačné zariadenia však vyžadujú rýchly zber údajov na určenie dráhy počas vysokorýchlostného pohybu, bleskové rozhodovanie a ďalšie podobné výzvy. Bez správnej správy napájania nemusí sieťový hardvér dostatočne často dodávať energiu do určitých portov jednoducho preto, že nie je dostatok energie na rozdelenie medzi mnohé porty.

S pribúdajúcimi zariadeniami a zariadeniami s vyššou rýchlosťou sa zvyšujú nároky na napájanie. Tento problém vyriešila spoločnosť Antaira. Dodávaním nastaviteľného výstupného napätia 48 - 55 V pri vyšších úrovniach výkonu má sieťový hardvér k dispozícii viac energie, ktorú môže dodávať do mnohých portov.

Nový model Antaira DTD-360-0953-T

Konvertory DC-DC Antaira

Najnovšie DC-DC meniče od spoločnosti Anataira sa dodávajú v dvoch variantoch. DTD-480-0953-T dokáže produkovať 480 wattov výkonu a DTD-360-0953-T dokáže produkovať 360 wattov výkonu (pre porovnanie, pri nominálnom napätí 53 voltov je to približne 9, resp. 6,8 A). Majú tiež vlastný interný systém regulácie a monitorovania výkonu, ktorý umožňuje riešiť situácie so zlou kvalitou napájania. To zahŕňa skraty, preťaženia, stavy s opačnou polaritou a iné podobné udalosti.

Meniče DC-DC, ktoré sú určené na inštaláciu do priemyselných rozvádzačov, akceptujú vstupné napätie v rozsahu od 9 do 36 V DC. To je navrhnuté tak, aby fungovali spolu s bežnými 24 V napájacími zdrojmi, ale v prípade potreby umožňujú aj použitie vo vnútri 12 V systémov (ako sú infraštruktúry napájané alternatívnou energiou z batérií).

Okrem menovitého výkonu je rad DTD vytvorený s ohľadom na priemyselné prostredie. Tieto meniče DC-DC sú odolné voči vibráciám, majú krytie IP30 a dokážu pracovať pri teplotách od -40 C do 75 C, takže zvládnu požiadavky ťažkého priemyslu. Oba sú navrhnuté na montáž na štandardnú lištu DIN, takže ich inštalácia do väčšiny automatizačných systémov je pomerne jednoduchá. Okrem toho sú samotné meniče DC-DC dostatočne kompaktné na to, aby sa dali inštalovať do stiesnených priestorov, čo poskytuje inžinierom automatizácie väčšiu flexibilitu pri navrhovaní.

Nový model Antaira DTD-480-0953-T

Výkon a automatizácia: Kým nás smrť nerozdelí

Pokiaľ bude potreba väčšieho počtu snímačov, akčných členov a ovládacích prvkov, bude potreba väčšieho počtu portov, a teda aj väčšieho výkonu, aby sa zabránilo výpadku a strate energie v zariadeniach. Spoločnosť Antaira si túto potrebu uvedomuje a navrhla novú generáciu meničov DC-DC, ktoré zvládnu súčasné potreby automatizácie, ako aj tie, ktoré sa objavia v blízkej budúcnosti.

Zdroj : Anataira

Informácia : Pokiaľ sa vám článok páčil, informácie v ňom boli pre vás užitočné a máte záujem o viac takýchto článkov, podporte drobnou sumou jeho autora. Ďakujeme
Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 360.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button