Nová vývojová doska MangoPi-Nezha MQ s jadrom C906 RISC-V

Nová vývojová doska MangoPi-Nezha MQ s jadrom C906 RISC-V
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  173 zobrazení
2
 0
Arduino a príbuzné platformy

V poslednom desaťročí sa technológi RISC-V exponenciálne rozšírila a v rámci tohto ekosystému sa navrhuje široká škála dosiek, ktoré ponúkajú vysoký výkon. Čínska open-source komunita pracujúca na operačnom systéme reálneho času (RTOS) navrhla vývojovú súpravu MangoPi Nezha MQ založenú na RISC-V, ktorá obsahuje populárny systém na čipe Allwinner D1s (bežne sa vyskytuje ako F133 na hardvéri).

Minulý rok sme videli vývojovú dosku Allwinner D1, ale kvôli rastúcej cene SoC musel výrobca vydať lacnejší čip, ktorý bol neskôr predstavený ako Allwinner D1s. Nový systém na čipe je vybavený jadrom Alibaba/T-Head Xuantie C906 RISC-V taktovaným na frekvencii 1 GHz s integrovanou pamäťou 64 MB DDR2.

Špecifikácie vývojárskej súpravy MangoPi-Nezha MQ

  • SoC: Allwinner D1s s jadrom procesora C906 RISC-V @1GHz
  • Pamäť: 64MB DDR2
  • Wi-Fi na báze RTL8189
  • Pripojenie cez USB: Podpora USB typu C pre USB-OTG a USB-HOST
  • Rozšírenie: 2x 22-pinový rozširujúci header
  • Úložný priestor: Slot na kartu MicroSD a spájkovacie body pre NAND/NOR flash
  • Displej: 15-pinový Raspberry Pi DSI FPC, 40-pinový RGB FPC, 6-pinový kapacitný dotykový FPC
  • Zvuk: Vstavaný mikrofón
  • Kamera: 24-pinové rozhranie DVP
  • Tlačidlá BOOT a Reset
  • Napájanie: 5 V cez USB typu C
  • Rozmery: 4 × 4 cm

Pokiaľ ide o softvérovú podporu, na vývojovej doske MangoPi-Nezha MQ beží Tina Linuz, vstavaný systém založený na OpenWrt. Na využitie hardvérových funkcií je doska skombinovaná s open-source grafickou knižnicou LVGL. Pre aplikácie v reálnom čase výrobca podporil aj xboot a RT-Smart. Ako vysoko výkonný operačný systém s mikrojadrom vypĺňa medzeru medzi tradičnými operačnými systémami reálneho času (RTOS) a Linuxom. RT-Smart Ak ste nováčikom v hardvérovom ekosystéme RISC-V, môžete zvážiť kúpu hardvéru.

Keďže ide o projekt s otvoreným zdrojovým kódom, schémy a súbory s rozložením PCB sú k dispozícii na oficiálnom úložisku GitHub. Vývojári hľadajú podporu komunity, preto bude produkt čoskoro k dispozícii na crowdfunding na CrowdSupply. Ak máte záujem podporiť túto misiu, zvážte registráciu na stránke produktu pred spustením.

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 200.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button