Modul nízkofrekvenčného zosilňovača s TDA2822M

o výkone 2x 0,65W/4Ohm
Modul nízkofrekvenčného zosilňovača s TDA2822M
AEdison Pridal  AEdison
  516 zobrazení
0
 0
Audio zapojenia

Pekný deň prajem. Predstavujem vám malí projekt, ktorý pôvodne mal slúžiť ako zosilňovač na slúchadla ale pre kvalitu zvuku sa trocha plán pozmenil a teraz slúži ako zatiaľ nevyužitá stavebnica. Tento zosilňovač som robil pre spolužiaka, ktorý sa neustále sťažoval na hlasitosť svojej mptrojky. Ponúkol som sa že mu niečo poskladám za nízku cenu. Jeho požiadavky boli hlavne čo najmenšie prenosné a hlasité. Aj som všetko splnil ale po poskladaní a vyskúšaní som zistil že tento obvod neskutočne šumí v slúchadlách a to aj keď bol napájaný iba s bateriek. Páni s chatu mi poradili nech upravím spätnú väzbu ale aj keď som potlačil šum tak kvalita zvuku sa značne zhoršovala. Ten obvod som nútil robiť niečo na čo nebol robený a usúdil som že tade cesta nevedie. Spolužiak si kúpil novú MP3 a mne tento zosilňovač ostal.

Tento zosilňovač je katalógové zapojenie obvodu TDA2822M. Nenašiel som žiadny kompaktný návrh pre tento obvod preto som si navrhol vlastný. Prvá doska mala miesto výstupného ARK konektoru, konektor na 3,5mm jack pre zjednodušenie ale pretože tento zosilňovač bol nepoužiteľný na slúchadla, navrhol som druhú dosku kompletne z ARK konektormi pre využitie v inom zariadení. Keďže na slúchadla neposlúži môže sa uplatniť napr. k repráčikom na baterky pre MP3, preto nižšie prikladám dokumentáciu pre stavbu ak by niekto mal záujem.

 

Schéma zapojenia

 

 

Datasheet k TDA2822M - klikni

 

Fotografie z realizácie

 

 

 

 

 

Podklady pre výrobu zosilňovača s TDA2822M - klikni

 

Ďakujem za prečítanie :)


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button