Návod na výrobu plošných spojů negativní fotocestou

+ vrtání karbidem
Návod na výrobu plošných spojů negativní fotocestou
Drirr90 Pridal  Drirr90
  1328 zobrazení
3
 0
Výrobné postupy a návody

Návodů na výrobu desek plošných spojů najdete na internetu nespočet. Některé metody jsou jednodušší, některé zas složitější co se týče použitého materiálu, či dodatečného technického vybavení a zkušeností. V tomto videu si představíme metodu pomocí laminování UV fólie. Převedu vás celým procesem s podrobným vysvětlením od přípravy a tisku předlohy, laminování plošného spoje UV fólií za použití laminátoru, osvícením UV osvitky, vyvoláním a následným vyleptáním tak, abyste dopracovali k co možná nejlepšímu výsledku. Na závěr si ukážeme i vrtání vyleptanými plošného spoje za pomoci karbidového vrtáku.

PŘI PRÁCI S CHEMIÍ VŽDY DODRŽUJTE BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NA DODANÉM MATERIÁLU. POUŽÍVEJTE OCHRANNÉ POMŮCKY. S CHEMIÍ PRACUJETE NA VLASTNÍ ZODPOVĚDNOST.

Kde koupit?

UV Osvitka - klikni (Aliexpress)

Karbidové vrtáky - klikni (Aliexpress)

Použitá chemie

Vývojka: Uhličitan stodný neboli jedlá soda 10g na 1 litr vody, ohřátá na 40 °C. Doporučuji nepoužívat klasickou jedlou sodu ze supermarketu ale čistou chemickou. Výsledek je daleko lepší. Stojí pár korun. Leptací roztok dle libosti. Ve videu použitý Persíran sodný 500g (Na2S2O8) zahřátý na 45 °C - koncentrace pro leptací roztok najdete na obalu. Nejčastěji 250g do 1 litru vody. Funguje i s chloridem železitým, kyselinou cholorovodíkovou s peroxidem, alkalickém leptacím roztoku a spoustě dalších. Jako striper (odstranění fotorezistu) Technický líh.

Vrtačka Proxxon IBS/E + stojánek Karbidové vrtáky se stopkou 3,15mm průmyslové - seženete buďto v čínských eshopech nebo u výrobců desek + tiskárna Epson L805 s externími inkoustovými nádržemi - inktank.



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button