Najodolnejšie káble značky Tasker

Najodolnejšie káble značky Tasker
TME S.r.o. Pridal  TME S.r.o.
  208 zobrazení
1
 0
Elektroinštalácie

Stáva sa, že často hľadáte nielen overené značkové riešenie, ktoré garantuje funkčnosť celej inštalácie, ale často sa ako kľúčová ukazuje odolnosť kabeláže proti určitým konkrétnym faktorom. Nižšie vám predstavíme tri skupiny produktov od spoločnosti Tasker, svetového lídra v produkcii špeciálnych káblov. Každá z týchto skupín sa vyznačuje odolnosťou, premyslenou konštrukciou a každá je určená pre použitie v úzko špecializovanej oblasti, v ktorej sa s veľkou pravdepodobnosťou ukáže ako nenahraditeľná.

Kabeláž pre požiarnu detekciu

Špeciálnym druhom vodičov pre audio inštalácie sú káble používané v alarmových. Tie, vďaka ktorým počujeme v kritickej situácii alarm alebo hlásenie o evakuácii budovy. V súlade s platnými predpismi musia byť tieto vodiče odolné. V súlade s platnými predpismi musia byť takéto káble odolné proti priamemu kontaktu s teplotou 850°C po dobu 2h. Okrem toho, po prepálení ich sa ich izolácia nesmie roztaviť na kvapkajúcu tekutinu. Môže iba vyprodukovať malé množstvo netoxického dymu.

Tieto požiadavky, uvedené napríklad aj v norme EN50200, spĺňajú káble Tasker so symbolmi TSK301, TSK302 i TSK303 (rozdielom medzi nimi je iba hrúbka žíl). Sú navrhnuté pre prevádzku v systémoch ozvučenia poplašných hlásení – ale vďaka svojim vynikajúcim parametrom sa môžu používať aj ako signalizačná kabeláž (ak ich napätie neprekračuje 100V), v súlade so štandardom PH120.

Konštrukcia tienenia: opletenie z medených pocínovaných drôtov
Konštrukcia žily: lanko
Počet žíl: 2
Prierez žily: 1mm2, 1,5mm2, 2,5mm2
Vlastnosti: bezhalogénové, dvojité tienenie

 

Vodiče pre rádiouzly a ozvučovacie systémy v budovách

Príbuzným riešením sú káble TSK401, aj keď nie sú prispôsobené normám, ktoré musia spĺňať protipožiarne systémy. Ide však o reproduktorové káble určené pre pevnú inštaláciu v budovách. Rovnako nešíria plameň a neprodukujú škodlivé plyny počas horenia a vďaka tomu predstavujú bezpečné riešenia napríklad pre výstavbu rádiouzla v predajni, administratívnej budove alebo inom podniku. Sú vhodné aj pri zakladaní domáceho ozvučovacieho systému. Ich ďalšou výhodou je pružnosť a kvalita, na ktoré sú zákazníci spoločnosti Tasker zvyknutí.

Konštrukcia žily: lanko
Prierez žily: 1mm2, 1,5mm2, 2,5mm2
Materiál izolácie: LSZG (Low Smoke, Zero Halogen)
Vlastnosti: netienený, žily krútené do párov

 

Audio inštalácie vedené podzemnou cestou

Séria C128 predstavuje mikrofónové káble (pričom je vhodná aj pre iné účely) s mnohými možnosťami použitia, dostupné v rôznych farbách, vyznačujúce sa vysokou kvalitou spracovania. Všetky sú prispôsobené na použitie v náročných podmienkach, no niekoľko produktov si zaslúži osobitnú pozornosť.

Prvým je C128 LSZH: low smoke, zero halogen – málo dymu, bez halogénu, teda ďalší príklad kábla zabezpečeného proti vylučovaniu škodlivých látok počas horenia. Ďalším zaujímavým modelom je kábel C128 PE (skratka z polyetylénu, z ktorého je vyrobený vonkajší plášť) – je chránený proti pôsobeniu vonkajších podmienok a tým aj prispôsobený pre prevádzku v exteriéri. Okrem toho ho možno uložiť v podzemných inštaláciách alebo priamo do zeme (pôdy). Káble C128 PUR (polyuretán) sa vyznačujú mimoriadnou odolnosťou, dokonca aj v prípade trenia, vonkajších podmienok, UV žiarenia a zmien teploty (v intervale od 40C do 80C). môže byť uložený pod vodou, do hĺbky 50m.

A nakoniec, jedným z najzaujímavejších riešení od spoločnosti Tasker, sú káble s opletením z galvanizovanej ocele. Ich označenie je C128 AR, pričom AR označujeanti-rodent (proti hlodavcom). Sú to dvojžilové, tienené káble, ktoré sú určené pre miesta, na ktorých budú vystavené hlodavcom.

Konštrukcia tienenia: opletenie z cínovanej mede alebo galvanizovanej ocele
Konštrukcia žily: lanko
Počet žíl: 2
Prierez žily: 0,35mm2
Vlastnosti: bezhalogénový, dvojité tienenie

 

Zdroj : tme.eu

Become a Patron!



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button