Microsoft vydáva Windows Dev Kit - pre Arm, na Arme

Microsoft vydáva Windows Dev Kit - pre Arm, na Arme
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  114 zobrazení
2
 0
Arduino a príbuzné platformy

Spoločnosť Microsoft v nádeji, že vytvorí jednotné kontaktné miesto pre vývoj umelej inteligencie založenej na systéme Arm, oznámila vydanie Windows Dev Kit: hardvérového nástroja pre vývoj  Arm na systéme Arm.

Spoločnosť Microsoft oznámila vydanie súpravy Windows Dev Kit 2023, o ktorej sa predtým hovorilo pod kódovým označením Project Volterra v máji 2022. Súprava Windows Dev Kit, ktorá je k dispozícii vývojárom v ôsmich krajinách (Austrália, Kanada, Čína, Francúzsko, Nemecko, Japonsko, Veľká Británia a USA), je vytvorená tak, aby umožnila vývojárom jednoducho vytvárať aplikácie pre systém Windows pre Arm, na systéme Arm. V porovnaní s tradičnými technikami vývoja pre Arm ponúka Windows Dev Kit ľahko použiteľné a efektívne prostredie pre vývoj pre Arm s využitím známych nástrojov produktivity v kompaktnom a elegantnom vyhotovení.

Windows Dev Kit v typickom vývojovom prostredí s nástrojmi na vývoj aplikácií pre Windows.

V tomto článku si priblížime stručnú históriu projektu Volterra, kľúčový hardvér, ktorý je v hre pre Windows Dev Kit 2023, a komu presne bude nová platforma prospešná.

Od projektu Volterra po Windows Dev Kit

Spoločnosť Microsoft si uvedomuje roztrieštenosť vo svete počítačového hardvéru a na konferencii Build v máji 2022 oznámila svoj zámer vytvoriť jednotnú platformu na vývoj aplikácií pre Windows na architektúre Arm. Táto snaha dostala názov Project Volterra a nakoniec bola vydaná ako Windows Dev Kit.

Od začiatku projektu chcela spoločnosť Microsoft prelomiť dlhodobý kompromis medzi flexibilitou a výkonom integráciou výkonnej výpočtovej jednotky na báze systému Arm s komplexným vývojovým reťazcom nástrojov špeciálne vytvoreným pre aplikácie pre systém Windows. Okrem toho spoločnosť Microsoft pomohla niekoľkým projektom s otvoreným zdrojovým kódom zamerať sa na Arm, aby sa ešte viac zlepšil prístup k nástrojom na zvýšenie produktivity pri používaní súpravy Windows Dev Kit.

Ukážka vývojových nástrojov, ktoré podporuje súprava Windows Dev Kit.

Vďaka tomu sa už vývojová súprava Windows Dev Kit dostala do konkurenčnej pozície. V kombinácii so zabudovanými schopnosťami AI a architektúrou Hybrid Loop spoločnosti Microsoft môže byť vývojová platforma užitočným riešením pre dizajnérov, ktorí chcú urýchliť svoj pracovný postup vývoja AI zameraný na Arm.

Účelový hardvér pre AI

S ohľadom na aplikácie umelej inteligencie spoločnosť Microsoft starostlivo vybrala hardvér, ktorý bude poháňať jej súpravu Windows Dev Kit. Centrom zariadenia je výpočtová platforma Snapdragon 8cx Gen 3 od spoločnosti Qualcomm. V kombinácii so zodpovedajúcou súpravou Neural Processing SDK poskytuje táto platforma vývojárom veľký náskok pri vývoji AI hneď po vybalení z krabice.

Výpočtový modul Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 3 v hardvéri Windows Dev Kit.

Výpočtová platforma obsahuje aj neurónovú procesorovú jednotku (NPU), ktorá dáva súprave Dev Kit značnú výhodu v porovnaní s tradičným výpočtovým hardvérom AI. Pri niektorých modeloch AI zaznamenala NPU 80-90-násobný nárast rýchlosti v porovnaní s CPU a približne 20-násobný nárast rýchlosti v porovnaní s GPU. To nielenže umožňuje platforme rýchlo dokončiť komplexné úlohy AI, ale uvoľňuje CPU a GPU na vykonávanie ich príslušných úloh, čím jednotka získava väčšiu všestrannosť a odozvu v reálnom čase.

Napokon, plniac svoj sľub z mája 2022, spoločnosť Microsoft informovala o pokroku pri spustení komplexného reťazca nástrojov pre vývoj aplikácií Arm, ktorý má pomôcť pri prechode na platformu Dev Kit. Medzi už dostupnými nástrojmi sú .NET Framework a cloudové služby Azure, pričom do konca roka by mali byť k dispozícii ďalšie funkcie vrátane Visual Studio a VSCode.

Spájanie výpočtov

Súprava Windows Dev Kit predstavuje obrovský míľnik v zjednocovaní oblasti počítačového hardvéru. Namiesto toho, aby si vývojári museli ďalej komplikovať prácu používaním externých ladiacich programov alebo exportovaním binárnych súborov z počítača x64, vývoj pre systém Arm možno realizovať natívne na počítači Arm, čo zjednodušuje vývoj umelej inteligencie novej generácie pomocou systému Windows.

Zdroj : Microsoft

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 250.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button