Martin Malý vydal ďalšiu knihu a tentoraz o FPGA.

Pre bastličov a kutilov povinnosť. Ebook je zadarmo
Martin Malý vydal ďalšiu knihu a tentoraz o FPGA.
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  544 zobrazení
4
 0
Odborná literatúra

CZ.NIC vydalo ďalšiu publikáciu, ktorá by nemala chýbať v knižnici každého kutila a bastliča. Martin Malý doplnil svoje doterajšie Hradlá, volty, jednočipy a Porty, bajty, osmibity o Dáta, čipy, procesory. A ako už názov napovedá, čitatelia sa tentoraz naučí stavať logické obvody, a to vrátane CPU.

Martin Malý sa v knihe venuje programovateľným hradlovým poliam FPGA a jazyku VHDL, v ktorom je možné jednotlivé logické prvky prepájať medzi sebou a vytvárať na FPGA veľmi rýchle obvody. Všetky zdrojové kódy z knihy sú k dispozícii na GitHub.

Publikácií o FPGA je síce na trhu ohromné ​​množstvo, trilógia od Martina Malého ale nadchne začiatočníka aj pokročilejšieho bastliča svoju hĺbkou. Stručne povedané, jeho knihy nejdú po povrchu, ale snažia sa problematiku čitateľovi trpezlivo vysvetľovať do hĺbky. Teda aby každý naozaj pochopil, prečo je niekam potrebné zapojiť kondenzátor a rezistor a nebral to len ako holý fakt.

Trilógiu preto vrelo odporúčame všetkým čitateľom, ktorý sa zaoberajú touto problematikou a skúšajú najrôznejšie experimentálne aplikácie s jednoduchými mikrokontroléry a stavebnicami. Čo robia jednotlivé elektrické súčiastky, ako vo vnútri fungujú čipy a ako si môžete na FPGA postaviť svoj vlastný procesor, na to už vám odpovie zase Martin Malý.

 

Knihy publikované v edícii CZ.NIC sú v elektronickej podobe zdarma pod slobodnou licenciou a vo formátoch PDF, EPUB a MOBI. Ak máte radšej papier, publikáciu zakúpite aj v mnohých e-shopoch.

Hradla, volty, jednočipy - (.pdf) na stiahnutie

Porty, bajty, osmibity - (.pdf) na stiahnutie

Data, čipy, procesory - (.pdf) na stiahnutie



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button