KONTAKT SUPER 10: Sprej na obnovu vašich elektrických kontaktov

KONTAKT SUPER 10: Sprej na obnovu vašich elektrických kontaktov
SOS Electronic Pridal  SOS Electronic
  194 zobrazení
2
 1
Vybavenie dielne

Čistý kontakt, ale nie suchý. Mať kontaktný povrch v takom stave, aby bol zbavený nečistôt, ale zároveň s optimálnym ochranným mazacím filmom je niekedy veľkou výzvou. SOS electronic vie o spreji, ktorý môže byť aj pre vás veľkým pomocníkom. Kontakt Super 10 od spoločnosti Kontakt Chemie.

Spoločnosť Kontakt Chemie vytvorila unikátnu kombináciu vysoko koncentrovaného čističa a zároveň mechanického maziva, čo sú dva dôležité kroky pri údržbe elektrických kontaktov čím ich spojila do jedného prípravku.
Kontakt Chemie je svetový výrobca špecializovaných chemických prípravkov pre všetky priemyselné segmenty, má v portfóliu špičkové produkty na čistenie a údržbu elektrických kontaktov. Výsledkom je predĺžená životnosť, lepší elektrický kontakt a celkovo bezproblémová prevádzka zariadení. Ich produktové portfólio bolo dlhé roky pomerne stabilné a bez výraznejších zmien v oblasti čističov kontaktov. Najznámejšia a najobľúbenejšia je určite trojica produktov: Kontakt 60, Kontakt WL a Kontakt 61.

Tieto prípravky sú typické pre údržbu kontaktov v troch krokoch: 

  1. deoxidácia,
  2. čistenie / umývanie a 
  3. ochrana / mazanie. 

Prípravky sa predávajú aj samostatne, ale aj v cenovo výhodnom sete ako Kontakt TRIO Set 60-WL-61

"Vo všeobecnosti tieto tri produkty predstavujú ideálnu, aj keď nie vždy nevyhnutnú procedúru. Nie vždy preto, lebo elektrické kontakty mnohokrát nie sú zoxidované. Pri kontaktoch, ktoré sa používajú v suchých podmienkach, môžeme aplikáciu prvého kroku s prípravkom Kontakt 60 vynechať a celý proces ošetrenia si zjednodušiť do jedného jediného kroku," hovorí Martin Brestovič, produktový špecialista SOS electronic.

Pre spomínané prípady je teraz k dispozícii veľmi atraktívna alternatíva – nový prípravok Kontakt Super 10. Je to vysokoúčinný sprej, ktorý zabezpečí čistenie, odmasťovanie, mechanické mazanie aj ochranu proti korózii naraz len v jednom kroku.

Vhodné aplikácie

Prípravok Kontakt Super 10 je možné použiť na:

  • ošetrenie všetkých druhov kontaktov vrátane klzných kontaktov,
  • spínače a relé,
  • potenciometre, rôzne konektory,
  • audio konektory a iné citlivé komponenty s prenosom slabých signálov,
  • opravu a údržbu audiotechniky, mixérov, elektrických gitár atď.

Vlastnosti Kontakt Super 10

  • Odstraňuje mastnotu, živičné a iné nečistoty z kontaktných povrchov a zanecháva ochranný mazací film.
  • Znižuje pokles napätia medzi kontaktmi zväčšením plochy povrchu a znížením odporu.
  • Zvyškový film odoláva vysychaniu a priťahovaniu prachu.
  • Eliminuje odskok kontaktov pri spínaní a predchádza poškodeniu, ktoré môže byť spôsobené elektrickým oblúkom medzi kontaktmi.
  • Zlepšuje tok prúdu a chráni pred trením / poškodením abráziou.

 Čistiaci a mazací sprej Kontakt Super 10 je vynikajúci prípravok na ošetrenie všetkých druhov elektrických kontaktov.

Máte záujem o viac informácií k produktom Kontakt Chemie alebo o technické poradenstvo pri výbere produktu? Prípadne máte inú otázku či požiadavku?  Pri výbere vhodného produktu Kontakt Chemie vám v SOS electronic radi poradia na adrese info@soselectronic.sk  Neváhajte ich kontaktovať.



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Nikita Lieselotte Bretschneider pred rokom

…a tak to tedy nastříkal do 3.5mm konektorů, do SMA, 7/16" a kdoví kam ještě, protože to přece jsou „různé konektory“, s přenosem slabých signálů navíc…

To je samozřejmě přehnané do extrému, který se nejspíše nikdy nikde nestane, nicméně se tím snažím poukázat na užití přehnané generalizace. Ono by to samozřejmě bylo OK, kdyby šlo výslovně o kontakty, které se mají mazat. Spoléhat se na to, že u „exotických věcí“ jaksi lidé, co s tím pracují, ví, že obecně dostupnou chemii nemají používat, je dosti odvážné. Vyjmenovat systémy se slabými signály, audio, explicitně mixáky, zrovna v těchto věcech jsou místa, kam by to rozhodně přijít nemělo. A oni například muzikanti nemusí nutně mít tolik technického vzdělání, aby je to zastavilo.

Hm, tak do SOS mám definitivně zavřené dveře, no, ne že by mi to vadilo…

Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button