Komplexné riešenia pre automatizáciu od Eaton Electric

Komplexné riešenia pre automatizáciu od Eaton Electric
TME S.r.o. Pridal  TME S.r.o.
  421 zobrazení
2
 1
IoT Technológie, priemysel a automatizácia

Komponenty od Eaton Electric vyznačujú vysokou kvalitou vyhotovenia a komplexným prístupom k problematike automatizácie. Môžu sa používať kdekoľvek, kde vznikla potreba zaviesť alebo vylepšiť automatické procesy výroby, spracovania, skladovania alebo evidencie. V tomto texte vám prezentujeme prehľad univerzálnych produktov Eaton Electric, ktoré umožňujú vytvoriť pokročilé automatizačné systémy. Sú to napríklad riadiace relé, stýkače, motorové spúšťače a prepínače, kontrolky a ovládacie kazety.

Riadiace relé easyE4

Malý programovateľný ovládať môže byť sám osebe srdcom automatizačného systému, dokonca aj v prípade komplikovaných zariadení. Jednoduché riadiace relé easyE4 umožňujú vďaka svojej funkcionalite implementovať komplikovanú architektúru kontrolingu a monitoringu automatizovaných systémov. Vďaka modulovej konštrukcii je séria easyE4, pri kooperácii s inými produktmi Eaton, rovnako vhodná pre ovládanie prevádzky strojov alebo častí výrobnej linky, ako aj pre automatizáciu osvetlenia budov.

Základná jednotka, teda samotné relé, môže byť vybavené (v závislosti od konkrétneho modelu): až 8 digitálnymi vstupmi alebo až 4 analógovými vstupmi s 12-bitovým rozlíšením; od 4 do 8 tranzistorovými alebo relé výstupmi; voliteľným displejom; a tiež klávesnicou, slotom pre pamäťovú SD kartu uchovávajúcu program relé a zaznamenávané dáta, konektorom RJ-45 určeným na komunikáciu s lokálnou ethernetovou sieťou, či konektorom easyConnect na odosielanie údajov medzi základnou jednotkou a rozširujúcimi modulmi. Priamo do jedného relé easyE4 je možné pripojiť až 11 rozširujúcich modulov, čo dáva maximálny počet 188 vstupov/výstupov. Modely UC sú univerzálne, môžu byť napájané ľubovoľným napätím: 12V DC, 24V DC alebo 24V AC. Verzia AC pracuje s napätím od 100V do 240V AC alebo DC.

Kompaktné relé easyE4 s displejom.

Metódy programovania riadiacich relé easyE4

Séria easyE4 môže byť programovaná pomocou jednej zo štyroch metód dostupných v prostredí. Prvou je klasická metóda, ktorú pozná väčšina špecialistov na automatizáciu, t. j. rebríková schéma. Druhou metódou je štrukturálny text, teda kód, ktorý si ľahko osvojí užívateľ, ktorý pozná základy programovania v jednom zo základných textových jazykov (C++, Java, Python atď.). Zvyšné dve metódy, to sú schémy EDP a bloková schéma. Vďaka tejto rôznorodosti si každý nájde vhodné riešenie pre seba a svoj tím. Treba tiež povedať, že produkty série easyE4 sú spätne kompatibilné: môžu realizovať programy napísané pre predošlé verzie riadiacich relé Eaton série easy500/700/800/MFD.

Riadiace relé easyE4 umožňujú nielen kontrolovať prácu prístrojov, ale tiež zbierať údaje o stave systému. Monitorované informácie môžu byť zaslané používateľovi prostredníctvom displeja, ale aj odoslané cez lokálnu sieť (LAN) na server. Takto zhromaždené informácie umožňujú v reálnom čase diaľkovo kontrolovať činnosť zapojených prístrojov. Slúži na to napríklad autorské riešenie EATON, prostredie Galileo (to umožňuje napríklad prezentáciu dát vo forme stránky HTML5, ktorá sa dá otvoriť v bežnom internetovom prehliadači). Toto riešenie umožní plnú personalizáciu prezentovaných informácií, a tiež kontrolu práce celého systému.

Komplexná automatizácia so súčiastkami Eaton

Samotné relé, aj keď tvoria „mozog operácie”, sú bez vysokokvalitných súčiastok sprostredkujúcich riadenie cieľových prístrojov zbytočné. Spoločnosť Eaton Electric, ponúka celý rad riešení, ktoré spoločne slúžia na konštruovanie komplikovaných automatizačných systémov – bez ohľadu na ich účel.

Modulové stýkače série DILM

Stýkače DILM (známe aj podľa označenia „DIL M”) od Eaton sú dostupné v mnohých verziách. V ponuke výrobcu sú komponenty určené pre prácu s maximálnym prúdom do 170A. Sú to 3- a 4-pólové súčiastky montované na montážnu dosku alebo DIN lištu. Stýkače určené na prácu s jednosmerným prúdom majú rovnaké rozmery, ako tie, ktoré sú určené pre AC prúd. K stýkačom DILM je dostupné aj príslušenstvo ako pomocné kontakty alebo filtre (tlmiče) a zvodiče prepätia.

3-pólový stýkač Eaton DILM montovaný na panel.

Motorové spúšťače PKZ

Ochrana z rodiny PKZ (zahŕňa niekoľko sérií) môžu slúžiť na ochranu mnohých záťaží, napríklad transformátorov, no ich hlavným účelom sú elektromotory. Modely PKZ sú dostupné vo verziách vybavených spúšťami reagujúcimi na prúd od 0,1A do 63A (nastaviteľnosť závisí od konkrétneho modelu), a pokrývajú široký rozsah použitia – až do výkonu 34kW. Chránia motory pred preťažením, výpadkom fázy a majú dodatočné skratové spúšte. Sú vytvorené pre spoluprácu so stýkačmi DILM, s ktorými môžu byť zapájané do skupín na DIN lište. Sú dostupné vo verziách vybavených tlačidlami (do 25A) a otočnými vypínačmi (nad 63A) – môžu sa používať aj ako havarijné vypínače.

Príklad spúšťača motorov montovaného na DIN lištu.

Prepínače a kontrolky RMQ-Titan

Každý systém automatizácie predpokladá dohľad operátora kontrolu nad samočinnými procesmi – napríklad pri ich spúšťaní a núdzovom prerušení. Produkty Eaton v rámci kontroliek a prepínačov sú zoskupené v rodinách RMQ-Titan a RMQ-16. Sú to nielen tlačidlá a signalizačné prvky, ale aj potenciometre, panelové zásuvky USB a RJ45, prepínače I/O (ON/OFF) a otočné, aj podsvietené núdzové tlačidlá. V ponuke nájdete aj priemyselné joysticky a ovládacie hlavice, dokonca aj drobné príslušenstvo ako náhradné kľúče, opisné štítky, šošovky na tlačidlá v rôznych farebných vyhotoveniach (aj označené nápismi).

Ovládacia hlavica (núdzové tlačidlo) série RMQ-Titan.

 

Become a Patron!

Zdroj : Tme.eu



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Mek pred 3 rokmi

Ked si kupite UPS Eaton a odide vam zakladna doska v nej (uz mimo zaruky), tak druhu nezozeniete. Ich anglicky support sa ani neobtazuje odpovedat, a zo slovenskeho dostanete odpoved, ze si mate kupit rovno novu UPS. Ale hlavne, ze sa v EU snazime byt ekologicki a dozadovat sa prava na opravu.
Dakujem, Eaton uz nikdy viac!

Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button