Jednoduchý laboratórný zdroj 0-30V 0-3A, alebo v jednoduchosti je krása

Jednoduchý laboratórný zdroj 0-30V 0-3A, alebo v jednoduchosti je krása
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  7149 zobrazení
6
 18
Vybavenie dielne

Ako jeden zo základných prístrojov každého rádioamatéra, ale aj profesionála je regulovateľný laboratórny zdroj. Schémat je na internete mnoho, ale každá má svoje pre a proti. Niektoré sú jednoduché, ale nemajú reguláciu prúdu, niekteré majú všetko potrebné, ale sú obtiažné na výrobu. Tento regulovateľný zdroj má od každého niečo a dá sa považovať za „laboratórní 0-30V 0-3A“. Zdroj má pár vylepšení, ktoré ho odlišujú od ostatných.

Väčšinu zdrojov je možné regulovať od 1,5 V a viac. Tento zdroj umožňuje reguláciu priamo od nuly. Aby to bolo možné, je k napájaniu stabilizátoru využité záporné referenčné napätie (cca -6V), ktoré je odoberané zo stabilizátoru tvoreného zenerovou diodou DZ1 a LED diodou D7, tá je zároveň použitá aj ako indikácia zapnutého zdroja. LED dioda D9 slúží ako indikácia prúdového obmedzenia.

Aby referenčný stabilizátor spolu s hlavným usmerňovačom pracovali správne, je potrebné aby sa z hlavného usmerňovača odoberal aspoň rovnaký prúd ako z toho pomocného, inak by sa na kondenzátore C1 zvyšovalo napätie naprázdno a zdroj by sa mohol poškodiť. Vyšší odber prúdu z hlavného usmerňovača je zaručeý pomocou rezistorov R1 a R2. Zdroj je konštruovaný pre napájenie striedavým napätím zo sieťového transformátora 230/24V. Pre správnu funkciu a tvrdosť zdroja by mal byť použitý transformátor o výkone minimálne 100W. Sekundár transformátora pripojíme na svorkovnicu K1. Výstupné napätie odoberáme zo svorkovnice K2.

Stabilizátor IO1 je nutné umiestniť na dostatočne dymenzovaný chladič. Potenciometer R5 slúži k regulácii výstupného prúdu. Potenciometr R12 slúži k hrubému nastaveniu výstupného napätia a R13 k jemnému nastaveniu.

Schéma zapojenia

 

Ako ďalší užitočný typ je použitie transformátora s odbočkou. Do konštrukcie laboratorneho zdroja bol použitý 24V transformátor s vyvedeným stredom, inak povedané 12-0-12V. Pomocou prepínača je možné prepínať na vstup zdroja buď 12V alebo 24V striedavých. Užitočné je to vo chvíli keď potrebujete napätie v spodnej polovici rozsahu a nemusíte tak zbytočne meniť napätie na  strátový výkon. Príklad: Zdroj máme nastavený na 5V s odberom prúdu 1,5A, príkon je v tomto prípade 7,5W. Napätie po usmernení je 32,4V, z rovnakým pretekajúcím prúdom je príkon 48,6W. Rozdiel oboch príkonov sa vtedy nutne promení na stratové teplo na chladiči, teda 41,1W. V prípade použitia 12V striedavých na vstupe bude po usmernení 15,5V, príkon teda 23,3W, rozdiel v tomto prípade činí 15,8W čo je viac než 2x menej než v predcháczajúcom prípade.

Osadzovací plán

Doska plošných spojov – vrchná vrstva (top)

Doska plošných spojov – spodná vrstva (bottom)

Zoznam súčástok

C1 4700uF/35V ele.
C2, C5 100nF ker.
C3, C4 100uF/35V ele.
D1-D4, D8 1N5408
D5, D6, D10 1N4007
D7 5mm zelená LED
D9 5mm červená LED
DZ1 4,1V zenerova
R1, R2, R7 2k7
R3 0R27/5W
R4 680R
R5 1k potenciometer lineárny
R6, R9 30k
R8, R10 220R
R11 2k7
R12 100k potenciomeer lineány
R13 5k potenciomeer lineány
R14 1k2
T1 BC327
T2, T3 BC547
IO1 LM350
K1, K2 svorkovnica do DPS, 2 kontakty, RM 5mm

 

Zdroj : Hobbyelektro

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 200.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Tomáš Spodniak pred 3 rokmi

Mam na teba jednu prosbu potreboval by som napísať zoznam týchto súčiastok v programe Eagle ak by si mi to vedel/a spraviť tak by som ti bol veľmi vďačný.

Jozef Yozify Jozef pred 3 rokmi

Je mozne objednat niekde hotovy plosny spoj. Niekto nazvys. Dik.

Elektrolab pred 3 rokmi

Jozef Yozify Jozef - Aktuálne nie, ale je ho možné vyrobiť na základe zverejnenej predlohy, V inzercii máme zopár vývojarov v časti "Ponuka služieb", ktorých môžte osloviť s požiadavkou na výrobu DPS

Elektrolab pred 3 rokmi

Tomáš Spodniak - Pokiaľ ovládate EAGLE, tak to nie je zložité. Takéto služby bohužiaľ neposkytujeme. Návod na výrobu je kompletný, takže zdroj sa dá postaviť bez problémov.

Dušan Berko pred 2 rokmi

Dobrý deň chcel by som sa opýtať či je možné zistiť rozmery DPS, alebo je zobrazený DPS v mierke 1:1

Elektrolab pred 2 rokmi

Zdravím vás Dušan. Skutočná veľkosť DPS je 86,3 x 46,7 mm.

Samuel pred 2 rokmi

Dobrý deň chcem sa spýtať ze ci sa dá dopojit ešte ukazovateľ voltov a napätia. A kde by sa to malo pripojiť ? ďakujem.

Elektrolab pred 2 rokmi

Zdravím Samuel, samozrejme, že sa to dá, napríklad s použitím kombinovaného modulu DSN-VC288 čo je voltmeter a ampérmeter. Odkaz na zapojenie : https://www.elektrolab.eu/blog/dsn-vc288-panelovy-merac-jednosmerneho-napaetia-a-prudu

Samuel pred 2 rokmi

Ďakujem veľmi pekne ale chcem sa spýtať náhodu mi to neviete zaznačiť niekde v tej schéme že kde sa to ma pripojiť presne tie vodiče co idú s toho 7 segmentového displeja ja nie som elektrikár ja len taky ,,kutil" ďakujem

Dušan Berko pred rokom

Dobrý deň rád by som sa opýtal či mi neviete poradiť s výberom vhodného chladiča na (IO 1) LM350, a aké veci sú potrebné k jeho inštalácií na DPS. Ďakujem.

Elektrolab pred rokom

Zdravím vás Dušan. LM350 je v púzdre TO220-3, čo znamená, že je ho možné osadiť buď na chladič o dostatočnej veľkosti, alebo na telo skrinky, pokiaľ je napríklad z hliníka. Pokiaľ ho budete osádzať na skrinku, odporúčam použiť izolačnú podložku (napríklad sľudovú). Samozrejme netreba zabúdať na teplovodivú pastu, ktorá zlepší prestup tepla z obvodu, do chladiča. Vhodný sortiment izolačných podložiek nájdete napríklad u TME (zrolujte dolu) : https://www.tme.eu/sk/details/lm350at_nopb/stabilizatory-napatia-regulovane-ldo/texas-instruments/

Adam Solčánsky pred rokom

Dobrý večer, poprosim vás viete mi niekto poradiť náhradu za IO LM 350? Nikde ho neviem najst :/

Martin Krymlak pred rokom

Dobry den, viete mi prosim poradit.., postavil som tento zdroj, s vlastnym navrhom dosky. Schema sa nemenila. Naprazdno funguje vporiadku, ako nahle ho zatazim, prerazi sa LM350. Doska je skontrolovana, vsetky suciastky premerane.. Dakujem

Elektrolab pred rokom

Zdravím vás Martin Krymlak, skúste zmeniť hodnotu R11 na 2k7

Martin Krymlak pred rokom

Dakujem, skusim, ale pomaly mi dochadzaju LMka :)

Martin Krymlak pred rokom

Tak bohuzial, nepomohlo, posledne LMko v haji

Elektrolab pred rokom

V tom prípade by som to skúsil na fóre : https://forum.elektrolab.eu/

Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button