Jak měřit THD ? Hioki DT4261, vám ušetří statisíce za analyzátor a dokáže ještě více !

Jak měřit THD ? Hioki DT4261, vám ušetří statisíce za analyzátor a dokáže ještě více !
Jiří Bekr Pridal  Jiří Bekr
  631 zobrazení
5
 0
Elektroinštalácie

Ve dnešním videu si lidsky a zjednodušeně vysvětlíme nejdřív jak vypadá průmyslová rozvodná síť, dále jak probíhá FFT analýza, a co pro nás znamená prakticky, a v návaznosti na FFT si probereme THD, total harmonic distortion, neboli harmonické zkreslení, které s nástupem moderních technologií provozů způsobuje problémy stále častěji. Samozřejmě se dozvíme co THD zhoršuje, a jak se proti němu efektivně bránit, a to jak v průmyslu, tak i doma. Všestranný multimetr Hioki DT4261 nám společně s profesionálními síťovými analyzátory předvede praktické měření v NN rozvodně, a ukáže své schopnosti i v laboratorních podmínkách.

Kde koupit?

Modul AC EMI filtru 3A 6A 15A 18A - klikni (Aliexpress)

Osciloskop s generátorem Hantek - klikni (Banggood)

Koupit DT4261 u českého distributora Teste - klikni

Autor videa je zkušený profesionální elektrikář, který složil všechny potřebné zkoušky pro práci pod napětím, a demonstruje jak v praxi elektrikáři měří. Jsou to elektrikáři, kteří jsou znalí všech rizik a potenciálně hazardních stavů, kteří vědí kam sáhnout, a kteří vědí co dělají.

Činnosti z rozvodny a veškeré rady by měly být prováděny pouze autorizovanými osobami, které mají všechny predispozice z předchozího odstavce. Laikům = lidem bez elektrotechnického vzdělání a/nebo bez platné vyhlášky 50 / 250 s odpovídajícím paragrafem je zakázána činnost na vypnutých elektrických zařízeních bez dozoru, a pod napětím laici nesmí pracovat vůbec. Berte na vědomí, že elektřina není vidět, a přesto dokáže člověka zabít.

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 250.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button