Fotovoltaický panel EXE Solar A-EXM 380 Wp

Fotovoltaický panel EXE Solar A-EXM 380 Wp
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  493 zobrazení
0
 0
Výroba energie alternatívnym spôsobom

Monokryštalický panel s článkami vyrobenými technológiou PERC s nadpriemernou účinnosťou 19,60% a výkonom 380 Wp sa vďaka čierno anodizovanému hliníkovému rámu vyznačuje skvelou estetikou, ktorá neurobí hanbu na streche ľubovoľného rodinného domu

Fotovoltaické panely si na dom dávate na ďalších 30 rokov. Po celú túto dobu sa na vaše solárne panely budete musieť pozerať. Monokryštalické fotovoltaické panely sa vyznačujú čiernymi kremíkovými článkami a v spojení s čiernym rámom budú na streche vášho domu vyzerať skvele.

Vyšší výkon fotovoltaického panelu v spojitosti s jeho vysokou účinnosťou pre vás znamenajú úspory na cene montážneho systému a inštalačných prác. Fotovoltaickú elektráreň vďaka panelom EXE Solar namontujete rýchlejšie. Menší počet väčších panelov rovná sa menej kotviacich bodov. Vďaka väčším panelom spotrebujeme menej drahých hliníkových montážnych nosníkov.

Hlavné výhody monokryštalických panelov EXE

Nadpriemerná účinnosť fotovoltaického panela EXE Solar je dosiahnutá vďaka tzv. PERC dielektrickej vrstve (Passivated Emitter and Rear Contact), čo je pokročilá technológia výroby solárnych článkov, ktorá umožňuje plynulejšie tok elektrónov fotovoltaickým článkom.

Pasivačné vrstva PERC je umiestnená v spodnej časti monokryštalického článku, kde pomáha zvyšovať absorpciu fotónov a bráni tzv. Nežiaducej rekombinácii elektrónov. Vyššia účinnosť panelu sa dosiahne tým, že pasivačné vrstva odráža fotóny späť do článku, kde dostanú "druhý pokus" odovzdať svoju energiu elektrónom.

PERC navyše pomáha spracovávať vo fotovoltaickom článku takejto vlnovej dĺžky svetla, ktoré by inak boli v článkoch premenené na teplo. Teplo účinnosti fotovoltaického panelu veľmi škodí a špecifická štruktúra fotovoltaického článku toto pomáha eliminovať.

Medzi hlavné výhody solárnych panelov EXE Solar je potrebné spomenúť aj pozitívnu toleranciu výkonu (až +5 Wp), nikdy teda nekúpite panely s nižším nominálnym výkonom, než 380 Wp. V neposlednom rade treba spomenúť exkluzívnu 15 ročnou záruku na výrobné a materiálové chyby a 25 ročnou lineárnu záruku na výkon (min. 80% po 25 rokoch).

Základné technické údaje

Typ panelu EXE Solar A-EXM 380 Wp
Výkon 380 Wp
Účinnosť panelu 19.6%
Výška panelu 1.956 mm
Hrúbka panelu 40 mm
Šírka panelu 992 mm
Váha panelu 23 Kg

 

Elektrické vlastnosti

Výkon 380 Wp
Účinnosť panelu 19.6%
Nominálne napätie Umpp 40.40V
Nominálny prúd Impp 9.42A
Napätie naprázdno Uoc 49.00V
Skratový prúd Isc 10.00A
Max. systémové napätie až 1.00V
Koeficient teplotných strát Pmpp -0,42 %/°C

 

Záruky a certifikáty

Produktová záruka: 15 rokov
Záruka na výkon panela: lineárny, 25 rokov (80% nominálneho výkonu po 25 rokoch)
Pozitívne výkonnostné tolerancia: -0 / + 5 Wp
Odolnosť proti zaťaženiu snehom do 5.400 Pa (550 kg / m2)
Odolnosť proti zaťaženiu vetrom do 3.600 Pa (367 kg / m2)
PERC dielektrická vrstva (PERC = Passivated Emitter and Rear Contact)
3,2 mm antireflexné sklo


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button