AVK zachytila pri monitoringu ďalšie nekvalitné káble

AVK zachytila pri monitoringu ďalšie nekvalitné káble
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  537 zobrazení
8
 0
Pozor na "fejky"

Informácia z AVK hovorí o ďalších zachytených prípadoch nekvalitných káblov od výrobcov z Turecka a Rumunska.

AVK (Asociácie výrobcov káblov a vodičov) zachytila pri monitoringu kvality trhu s káblami v minulom mesiaci ďalšie nekvalitné výrobky od výrobcu UNAL CABLE Turecko (CYKY), ktoré distribuuje spoločnosť Global Elektro – Martin Kňap v Čechách, a výrobok H05 VV-F od výrobcu MULTICAB ELECTRO Rumunsko, ktorý distribuuje reťazec VEREX na Slovensku.

Parametre meraných výrobkov boli tak výrazne pod požiadavkami noriem, že musela AVK požiadat o pomoc a účinný zákrok štátne inšpekčné organizácie ČOI a SOI.

Chcel by som vás touto cestou upozorniť, že nielen koronavírus je zdravie ohrozujúci, ale tiež vaše podnikanie, bezpečnosť, zdravie a majetok sú atakované nekvalitnými káblami v distribučných sieťach - máme aktuálne ďalšie prípady v ČR a SR, ktoré v distribučnej sieti odhalila AVK vďaka priebežnej kontrole. V oboch prípadoch išlo o veľmi závažné porušenie elektrických a mechanických parametrov importovaných výrobkov, ktorý nám potvrdila nezávislá skúšobňa v EZÚ.

Stanovisko AVK

Zapojená ČOI a tiež SOI

AVK podala oficiálny podnet na ČOI aj SOI, aby zabránila ďalšej distribúciu nevyhovujúcich produktov a uplatnila sankcie v rámci svojich právomocí vedúce k ochrane trhu - teda vás koncových zákazníkov. Obe exekutívne inštitúcie podnet AVK prijali, prisľúbili prešetrenie a svoju aktívnu pomoc podľa legislatívneho rámca.

Naozaj nepoučiteľní výrobcovia?

Všetci sme si vedomí, že len konkrétne a adresné informácie vám môžu pomôcť sa vyhnúť nekvalitným káblom a tiež povedú k náprave nevyhovujúcej situácie na trhu s káblami a vodičmi.
Opakovane boli zachytené nevyhovujúce káble so závažnou odchýlkou ​​od výrobcov:

  • MULTICAB ELECTRO z Rumunska, ktorého káble H05 VV-F 3 × 2,5 nespĺňajú hodnoty v činnom odpore a v prípade hrúbky izolácie sú dokonca na takmer 50% predpísanej hodnoty pri všetkých meraných žilách. Vplyvy takéjto nekvality sú vám všetkým dobre známe nielen vďaka znalosti súvislostí, ale aj vďaka upozorneniam, ktoré publikuje vo svojich článkoch web AVK. Napriek tomu renomovaná a rozsiahla distribučná sieť spoločnosti WEREX na slovensku káble tejto spoločnosti opakovane uvádza na trh.
  • Unal CABLE z Turecka s výrobkom CYKY 3 × 1,5 nespĺňa výrazne takisto hodnoty činného odporu a tiež dokonca hrúbku plášťa kábla. Výrobca Unal CABLE a tiež distribučná spoločnosť Global elektro, s.r.o. Praha (Ing. M. Knap), boli preukázateľne informovaní písomne ​ asociáciou o nedostatkoch produktu na trhu, avšak bez odozvy.

 

Poznámka : Článok je síce staršieho dáta (5.3.2020), ale nezaškodí byť informovaný, nakoľko sa stále môže stať, že sa takýto výrobok dostanen ajk vám.

Zdroj : vyrobcikabelu.cz

Pokiaľ sa vám článok páčil - nezabudnite ho ohodnotiť hviezdičkami - Ďakujeme.



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button