Arduino Nano RP2040 Connect

Doska kombinujúca Arduino Nano s čipom RP2040, prvé Arduino so srdcom Raspberry Pico
Arduino Nano RP2040 Connect
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  182 zobrazení
1
 0
Arduino a príbuzné platformy

Malá Arduino doska s Wifi a Bluetooth, integrovaným akcelerometrom a gyroskopom s možnosťou strojového učenia. Na doske nájdete aj RGB LED a mikrofón a hlavne to najdôležitejšie: mikrokontrolér Raspberry Pico RP2040, 133 MHz 32-bitový dvojjadrový Arm Cortex M0 +. Arduino Nano RP2040 Connect sa vám bude hodiť na IoT projekty, projekty strojového učenia a alebo prototypovania.

Vlastnosti

  • Dvojjadrový Arm Cortex-M0 + procesor, možno pretaktovať až do 133 MHz
  • Integrovaná pamäť na čipe 264 KB
  • Integrovaná pamäť na doske 16 MB
  • Rádiový modul u-blox NINA-W102 vám poskytne plné pripojenie k Wifi a zároveň Bluetooth® a BLE v4.2
  • Integrované senzory na doske premení vaše výtvory v poriadnej projekty
  • Mikrofón: zapínanie zvukom, ovládanie pomocou hlasu
  • Detekcia pohybu
  • Programovateľné I / O piny: 22 digitálnych, 20 s PWM a 8 analógových
  • Kompatibilný s Raspberry Pi Pico: plná podpora pre celý RP2040 ekosystém
  • Podpora pre programovací jazyk Arduino, IDE 2.0 a všetky tieto skvelé knižnice
  • Plná podpora pre MicroPython (dostupná od júla 2021)

programujte a ovládajte Nano RP2040 priamo zo svojho webového prehliadača, plne kompatibilný už od prvého dňa nahrajte svoje náčrty skrze bezplatnú Arduino IoT Remote smartphone aplikáciu

Popis častí

 

Referencia Popis Referencia Popis
U1 Raspberry Pi RP2040 Microcontroller U2 Ublox NINA-W102-00B WiFi/Bluetooth Module
U3 N/A U4 ATECC608A-MAHDA-T Crypto IC
U5 AT25SF128A-MHB-T 16MB Flash IC U6 MP2322GQH Step-Down Buck Regulator
U7 DSC6111HI2B-012.0000 MEMS Oscillator U8 MP34DT06JTR MEMS Omnidirectional Microphone IC
U9 LSM6DSOXTR 6-axis IMU with Machine Learning Core J1 Male Micro USB ConnectorDL2
DL1 Green Power On LED DL2 Builtin Orange LED
DL3 RGB Common Anode LED PB1 Reset Button
JP2 Analog Pin + D13 Pins JP3 Digital Pins

 

 

Referencia Popis Referencia Popis
SJ4 3.3V jumper (connected) SJ1 VUSB jumper (disconnected)

 

Procesor

Procesor je založený na novom čipe Raspberry Pi RP2040 (U1). Tento mikrokontrolér poskytuje príležitosti na rozvoj internetu vecí (IoT) s nízkou spotrebou energie a vstavaného strojového učenia. Dvojica symetrických procesorov Arm® Cortex®-M0+ s taktom 133 MHz poskytuje výpočtový výkon pre vstavané strojové učenie a paralelné spracovávanie s nízkou spotrebou energie. Šesť nezávislých pamäťových bánk s 264 KB SRAM s celkovou kapacitou k dispozícii až 2 MB pamäte. Priamy prístup do pamäte poskytuje rýchle prepojenie medzi procesormi a pamäťou, ktorú je možné deaktivovať spolu s jadrom na prechod do režimu spánku. Sériové ladenie (SWD) je k dispozícii zo systému prostredníctvom padov pod doskou. RP2040 beží na 3,3 V a má interný regulátor napätia poskytujúci 1,1 V. RP2040 ovláda periférie a digitálne piny, ako aj analógové piny (A0-A3). I2C pripojenia na piny A4 (SDA) a A5 (SCL) slúžia na pripojenie k vstavaným perifériám. Časovanie poskytuje externý oscilátor MEMS (U7) pracujúci na frekvencii 12 MHz. Programovateľné IO pomáha pri implementácii arbitrárneho komunikačného protokolu s minimálnym zaťažením zo strany subjektu jadra na spracovanie. Na prenos kódu je na zariadení RP2040 implementované rozhranie USB 1.1.

Komunikácia WiFi a Bluetooth

Pripojenie Wifi a Bluetooth zabezpečuje modul Nina W102 (U2). RP2040 má iba 4 analógové piny, a Nina sa používa na rozšírenie na celých osem, ako je štandardne v Arduino Nano formát s ďalšími 4 12-bitovými analógovými vstupmi (A4-A7). Okrem toho je spoločná anóda RGB LED ovládaná aj modulom Nina W-102 tak, že LED dióda zhasne, keď je digitálny stav HIGH a je zapnutý keď je digitálny stav NÍZKY. Interná PCB anténa v module eliminuje potrebu externej antény. Modul Nina W102 obsahuje aj dvojjadrový procesor Xtensa LX6, ktorý môže byť tiež naprogramovanť nezávisle na RP2040 cez podložky pod doskou pomocou SWD.

Externá pamäť

Zariadenie RP2040 (U1) má prístup k ďalším 16 MB pamäte flash prostredníctvom rozhrania QSPI. Vykonanie - place (XIP) funkcie RP2040 umožňuje adresovať a pristupovať k externej flash pamäti systému tak, ako by to bola vnútorná pamäť, bez toho, aby ste najskôr museli skopírovať kód do vnútornej pamäte.

Kryptovanie

Kryptografický integrovaný obvod ATECC608A (U4) poskytuje popri SHA a AES-128 aj možnosti bezpečného zavedenia a podporu šifrovania/dešifrovania pre zabezpečenie v aplikáciách Smart Home a Industrial IoT (IIoT). Zariadenie RP2040 navyše ponúka aj generátor náhodných čísel.

Mikrofón

Mikrofón MP34DT06J je k rozhraniu RP2040 pripojený prostredníctvom rozhrania PDM. Digitálny MEMS mikrofón je všesmerový a pracuje prostredníctvom kapacitného snímacieho prvku s vysokým (64 dB) signálom. Snímací prvok je schopný detekovať akustické vlny je vyrobený pomocou a špecializovaného proces kremíkového mikroobrábania, ktorý je určený na výrobu zvukových senzorov.

RGB Led

RGB LED (DL3) je bežná anódová LED dióda, ktorá je pripojená k modulu Nina W102. LED diódy sú neaktívne, ak je digitálny stav VYSOKÝ a aktívne, keď je digitálny stav NÍZKY.

Schéma

Komplexná schéma je pre svoju veľkosť na tomto odkaze, vo formáte .pdf - klikni

Pinout modulu

Datashhet na stiahnutie vo formáte .pdf - klikni

Altium súbory modulu - klikni

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 200.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button