Ako vyhľadať produkty z európskych skladov na AliExpress a ako sa vyhnúť poplatku slovenskej pošty

Ako vyhľadať produkty z európskych skladov na AliExpress a ako sa vyhnúť poplatku slovenskej pošty
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  731 zobrazení
3
 0
Zaujímavosti

Nákupy z európskych skladov sa stávajú čoraz viac obľúbenejšie a ponúkajútak  vhodnú alternatívu nákupov z Číny. Výhod nákupov z európskych skladov je viac. Azda najväčšia výhoda je rýchlosť doručenia, nakoľko balíček môžete mať doma už za menej než týždeň. A hoci sa k nám pred novelou zákona dostávali informácie, že nákupy z európskych skladov budú oslobodené aj od platby DPH, realita nás presvedčila o opaku. Všetky nákupy z AliExpress podliehajú platbe DPH, aj tie do 22 €, a podliehajú platbe DPH aj v prípade odfiltrovania produktov z európskych skladov. Vysvetlenie je jednoduché: aj keď je produkt v európskom sklade, predajca má najčastejšie sídlo v tretej krajine, a preto podlieha platbe DPH.

Prečo nakupovať z európskych skladov?

Okrem toho, že vám balíček bude doručený skôr ako z Číny, tak výhodou nákupov z európskych skladov je aj fakt, že takéto nákupy nepodliehajú colnému konaniu a vyhnete sa poplatkom pošte za úkony spojené s precievaním produktov. Keďže sa produkty nachádzajú v sklade niektorého zo štátov Európskej únie, zaplatíte pri nákupe jedine DPH. AliExpress sa na novelu zákona pripravil a pri každom produkte už uvádza okrem ceny produktu aj daň (tax). O poplatkoch pošte za zastupovanie v colnom konaní v prípade nákupov z Číny a ako si ho minimalizovať si povieme nižšie v tomto článku.

Ako vyhľadať produkty z európskych skladov?

Poďme sa teraz pozrieť bližšie na to, ako vyfiltrovať iba produkty z európskych skladov. Prinášame vám návod vyhľadávania ak používate pre svoje nákupy počítač a prehliadač v mobilnom telefóne alebo aplikáciu AliExpress.

Návod pre mobilné aplikácie

Najskôr je potrebné sa prihlásiť do vášho účtu na AliExpress a zvoliť možnosť "Account." Potom zvoľte možnosť dopravy (Ship to) a vyberte ako krajinu Českú republiku (Czech republic). Nebojte sa, že by vám balíček nebol doručený, adresa pre doručenie vám zostane rovnaká, ako máte vyplnenú v profile. Pre Slovenskú republiku ale zatiaľ nie je k dispozícii možnosť vyhľadať produkty z európskych skladov. Po potvrdení sa môže stať, že sa vám zmení aj mena na CZK, tú si môžete opraviť rovnakým postupom na menu EUR. Následne už len stačí prejsť na úvodnú stránku AliExpress a vyhľadať produkt (napríklad cover iphone 11), kde sa vám zobrazia konkrétne ponuky produktov. V závere už len kliknite na filter a zvoľte možnosť "Ship from," kde môžete vybrať krajinu, z ktorej chcete produkt doručiť (napríklad Česká republika alebo Španielsko). A je to, zobrazia sa vám produkty s doručením z európskych skladov.

Aby sme vám vyhľadávanie ešte viac zjednodušili, pozrite si konkrétne snímky pre pohodlné nastavenie filtrovania produktov z európskych skladov.

Krok č. 1: Prihláste sa do vášho účtu na AliExpress a kliknite na "Account" v dolnom pravom rohu.

Krok č. 2: V položke "Ship to" nastavte krajinu doručenia Českú republiku (Czech republic).

Krok č. 3: Skontrolujte krajinu doručenia v hornom pravom rohu a vráťte sa na úvodnú stránku AliExpress.

Krok č. 4: Na úvodnej stránke AliExpress zadajte do vyhľadávacieho políčka názov produktu, ktorý hľadáte a po zobrazení produktov kliknite na filter v pravom hornom rohu.

Krok č. 5: Po zobrazení filtra zvoľte krajiny, z ktorých chcete produkt doručiť v sekcii "Ship from."

Návod pre počítače a prehliadače

Prihláste sa na váš účet na AliExpress a v hornej lište zvoľte možnosť doručenia do Českej republiky (Czech republic). Do vyhľadávacieho políčka napíšte produkt, ktorý hľadáte a stlačte enter. Potom už len vo filtri, v časti "Ship from" zvoľte krajinu, z ktorej chcete produkt doručiť. Po zadaní tohto filtra sa vám zobrazia iba produkty z európskych skladov.

Krok č. 1: Prihláste sa do vášho účtu na AliExpress a v hornej pravej časti obrazovky nastavte krajinu doručenia na Českú republiku (Czech republic).

Krok č. 2: Do vyhľadávacieho políčka zadajte názov produktu, ktorý hľadáte. Po zobrazení produktov odfiltrujte krajiny, z ktorých chcete, aby bol produkt doručený v sekcii "Ship from."

Ako minimalizovať poplatky pošte?

Ako dobre viete tak poplatkom pošte sa nevyhnete, ani keď sa na hlavu postavíte.Bohužiaľ je to tak, nakoľko monopol pre doručovanie zásielok má práve slovenská pošta. Môžete ich ale minimalizovať, ak prejdete colným konaním sami. Ak sa v colnom konaní chcete zastupovať sami, je potrebné o tom poštu informovať najneskôr 48 hodín pred príchodom zásielky na územie Slovenskej republiky a vyjadriť nesúhlas s automatizovaným colným konaním zaslaním tlačiva ,,Vyjadrenie nesúhlasu,, na e-mailovú adresu odmietnutie.eck150@slposta.sk alebo poštou na adresu miestne príslušného Oddelenia colno-deklaračného. Nevyhnete sa však účtovanému poplatku za poštový colný servis, za predloženie zásielky colnému úradu, uskladnenie zásielky v sklade pošty a úkony s tým spojené vo výške 2,- €.



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button