Ako jednoducho zmerať tyristor

Ako jednoducho zmerať tyristor
Paul's Electronics Pridal  Paul's Electronics
  1992 zobrazení
4
 1
Rádioamatérov almanach

Tyristor je viacvrstvový polovodičový spínací komponent. O tom, ako ho jednoducho otestovať s použitím multimetra v režime merania odporu a zapojením do obvodu so žiarovkou si ukážeme s dnešnom videu. Samozrejme tyristor sa, dá spoľahlivo zmerať aj  pomocou testera komponentov.

Kde kúpiť?

BSide ESR02pro Component tester - klikni (Aliexpress)

Pozri aj...

Ako otestovať funkciu triaku

Triak je polovodičová spínacia súčiastka, schopná viesť elektrický prúd oboma smermi. Vlastnosťami približne zodpovedá dvom antiparalelne zapojeným ty...

Pozrieť príspevok

Ako otestovať funkciu tranzistora

Tranzistor je v elektronike najbežnejšie používaný polovodičový komponent. V základe poznáme dva druhy tranzistorov - NPN a PNP...

Pozrieť príspevok

Ako zmerať tyristor

Tyristor je viacvrstvový polovodičový spínací komponent. O tom, ako ho jednoducho otestovať s použitím multimetra v režime merania odporu a zapojením...

Pozrieť príspevok

 

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu a chceli by ste sa o ňu podeliť s viac ako 200.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Jan Kupka pred 2 rokmi

Ahoj Paule, Moc pěkně to vysvětluješ a i ukazuješ. Ale přece jen o tyristoru se dá namluvit velmi mnoho, velmi mnoho, ale něco bych přece jen vtěsnal k tvému videu.
1) Varoval bych před rozpojováním zkratem Anody a Katody, nebo bych lépe specifikoval čím, aby náhodou někdo nezkratoval přes žárovku solidní proudy třeba přes mikrospínač. Nebo hůře při vyšších napětích.
2) Bylo by fajn zmínit jak jsi došel k hodnotě 680R do Gate, sice o proudu do Gate mluvíš na začátku, ale bylo by fajn uvést i výpočet pro mladé nadšence ke konkrétnímu typu a napětí během názorné ukázky.

Proč to píšu... Soudím dle sebe jak jsem byl mladej, když vidím odpor do Gate 680R tak ho tam dám na 24V, na 48V... Je fajn naučit nové nadějné elektroniky počítat. :) Jinak pěkné video.

Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button