Ako je to s kvalitou modulárnych prístrojov spoločnosti SEZ na trhu?

Ako je to s kvalitou modulárnych prístrojov spoločnosti SEZ na trhu?
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  824 zobrazení
5
 0
Elektroinštalácie

Žijeme v dobe turbulentných zmien, čo sa odráža v priamej úmere aj na kvalite dodávateľského reťazca naprieč širokým spektrom rôznych technologických a technických zariadení. Svoje o tom by vedeli rozprávať všetci zainteresovaný - projektanti, technici, revízny technici, ale aj elektrikári. V posledných niekoľkých rokoch preto zaznamenávame z rôznych reakcií vzostupy, ale aj pády čo sa týka ponúkanej kvality, ktorá sa priamo odráža v nasadzovaní či už nových,  etablovaných alebo "exotických" značiek na trhu. Na jednej strane tu preto máme zabehnuté značky s kvalitnými výrobkami a proužívateľským prístupom a na na strane druhej je tu evidentný pokles kvality či už samotného zariadenia ako celku, alebo jeho jednotlivých konštrukčných dielov, čo nepriaznivo vplýva na dôveru tej, či onej značky zo strany spotrebiteľa a istou mierou neochoty používať ich výrobky.

Konkrétne chceme zareagovať na príspevok a osobné vyjadrenie (odkaz na diskusiu) sa na sociálnej sieti zo dňa 30.6.2022 obchodného riaditeľa pre nízke napätia pána Ing. Jiřího Adámka zo spoločnosti SEZ - Krompachy, ktorý priamo a vecne reagoval na mnohé podnety a problémy s ktorými sa značka SEZ potýkala a potýka na našom trhu.

Vážení členové skupiny Elektrikári,

S velkým znepokojením sleduji vaše příspěvky, komentující „nekvalitu“ modulárních přístrojů firmy SEZ. O to více, že od konce roku 2020, kdy do SEZu vstoupili noví vlastníci a vedení, byla kvalita to první, co se začalo řešit. Během roku 2021 SEZ provedl řadu důležitých kroků k jejímu zlepšení. Důraz na zlepšení kvality jsme postavili i nad potřebu vývoje nových produktů, protože na co jsou nové produkty, když standardní nefungují správně. Díky těmto krokům došlo od začátku roku 2022 k razantnímu poklesu reklamací. Prostě jističe, chrániče či vačkové spínače jsou dnes svou kvalitou velmi srovnatelné s konkurenčními výrobky a naše porovnávací testy ukazují, že řada konkurenčních přístrojů – především mimo evropské výroby - nedosahuje takových parametrů, jako výrobky SEZu . Nicméně na trhu je stále ještě dost našich přístrojů vyrobených před tímto obdobím. A u těch se problémy bohužel můžou ještě objevit. Protože chceme vrátit SEZ tam, kde v minulosti býval a kde patří – mezi spolehlivé výrobce modulárních přístrojů - jsme rádi za jakoukoliv zpětnou vazbu a podnět ke zlepšení. A kdo jiný je fundovanější než Vy? Navíc, pokud máte s výrobkem SEZ vyrobeným problém a jste přesvědčeni, že je vada způsobena z výroby - bez váhání vám daný výrobek zaměníme za nový a vadný podrobíme detailní analýze. Především, pokud by to byly výrobky vyrobené po výše popsaných změnách. Jednoduše proto, aby se podobná vada již neopakovala a nemuseli jste se obávat nakupovat domácí výrobky téměř 100%-ně vyrobenými na Slovensku, firmou se 74-letou tradicí! Vím, že s tímto příspěvkem jdu „s kůží na trh“, ale je pro mě důležité vás osobně informovat, že v SEZu děláme vše pro to, abychom vám už nekomplikovali vaši práci a věřím, že budete – stejně jako řada zahraničních klientů – příjemně překvapeni. Každopádně děkuji za podporu všem, kdo ještě neztratili se SEZem trpělivost, ale i těm, kdo konstruktivní kritikou upozorňují na problémy.

Zároveň pán Ing. Jiří Adámek vyzýva k spolupráci a poskytnutiu užívateľskej odozvy potrebnej k náprave tohoto stavu, čo určite ocenia najmé technický pracovníci ale aj bežný elektrikári, ktorý sú tým najdôležitejším barometrom, čo sa kvality týka.

Pán Ing. Jiří Adámek zároveň vyzýva všetkých zainteresovaných k poskytnutiu prípadných podnetov, návrhov či iných pripomienok týkajúcich sa kvality modulárnych prístrojov SEZ aby tak urobili priamo na ich stránkach. V tomto musíme spoločnosť SEZ a ich obchodného riaditeľa pochváliť za prozákaznícky prístup a najmä za snahu riešiť prípadné vzniknuté problémy, nakoľko je veľa firiem na trhu, ktoré tieto technológie predávajú, ale je málo firiem na trhu ktoré ich aj hmatateľne podporujú, čo sa týka starostlivosti o zákazníka a hlavne "načúvajú" potrebám zákazníkov a nesledujú iba trendy.

Je preto veľmi ťažké v skratke zhodnotiť kde nastávajú chyby a tým aj vzniknutá nekvalita a následná strata dôvery v značku, nakoľko každý výrobný proces má svoje špecifiká, ktoré sú bez kvalitných komponentov, či surovín na ich výrobu tou najkritickejšou časťou výrobného procesu a tým pádom aj kvalitou, či nekvalitou konečného výrobku - v tomto prípade modulárneho prístroja.

Poznámka : Tento článok nie je plateným promom, ale vyjadrením názoru / reakcie na komentár ku vzniknutej situácii. Názor a stanovisko vyjadrené v tomto článku sú názormi danej spoločnosti a nie nevyhnutne názormi ElektroLab.eu, mimo časti nami zverejnenej.
Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 250.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button